“Ξεχείλισε” από αγάπη το Δείπνο των σεφ της Αμμοχώστου για τα παιδιά του Απ. Παύλου

ELM 9992 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
ELM 9992 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά


Χθες πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο φιλανθρωπικό δείπνο, με περισσότερους από 70 σεφ από ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου να μαγειρεύουν αφιλοκερδώς για το Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος

Τα προϊόντα τα οποία χρησιμοποίησαν στις συνταγές τα παρείχαν δωρεάν διάφορες κυπριακές εταιρείες, και οι σεφ ενέταξαν στις συνταγές του μπουφέ περισσότερες κυπριακές συνταγές

ELM 9838 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Η καθιερωμένη φιλανθρωπική εκδήλωση «Δείπνο Αγάπης» πραγματοποιήθηκε χθες για 15η συνεχόμενη χρονιά με περισσότερους από 70 σεφ από ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου, οι οποίοι μαγείρεψαν αφιλοκερδώς για το Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος στο Λιοπέτρι. Το “Δείπνο Αγάπης” πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δεξιώσεων ΖΗ.ΔΗ.ΠΑ. στο Αυγόρου. Σε αυτό, 70 και πλέον μέλη του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων επαρχίας Αμμοχώστου έφτιαξαν δεκάδες γευστικές δημιουργίες για το φιλανθρωπικό δείπνο για το Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος.

ELM 9727 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Δεν υπάρχει κρατική αρωγή

Σύμφωνα με τον Επαρχιακό του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου στην επαρχία Αμμοχώστου, executive σεφ Χρίστο Μάτση, οι σεφ της επαρχίας Αμμοχώστου για 15 συναπτά έτη, εν απουσία οποιασδήποτε κρατικής αρωγής και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, φτιάχνουν ένα μπουφέ το οποίο αποτελείται από περισσότερες από 20 μοναδικές συνταγές, προβάλλοντας την κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα και στηρίζοντας τα άτομα με ξεχωριστές ικανότητες της επαρχίας Αμμοχώστου. Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ειδικού Σχολείου Απόστολος Παύλος στο Λιοπέτρι. Στο σχολείο φιλοξενούνται άτομα με ειδικές ικανότητες, ηλικίας 19 ετών και άνω, από την επ. Αμμοχώστου.

ELM 9749 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Ξεκίνησε σαν μια μικρή εκδήλωση

Στη «Σημερινή» μίλησε ο σεφ Χρίστος Μάτσης και μας έδωσε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το χθεσινό δείπνο, καθώς επίσης και για το πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε αυτός ο θεσμός. «Το Φιλανθρωπικό Δείπνο ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια από κάποιους σεφ του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου. Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε ως μια εκδήλωση πολύ μικρή, η οποία γινόταν στην αίθουσα του Ειδικού Σχολείου Αποστόλου Μάρκου και συνέχισε να μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και φέτος είναι η 15η χρονιά που διοργανώνεται», ανέφερε ο κ. Μάτσης.

«Εγώ, συνέχισε, είμαι εθελοντής αυτής της εκδήλωσης τα τελευταία έξι χρόνια». Ο σεφ ανέφερε ότι η προσέλευση του κόσμου κάθε χρόνο αυξάνεται. Κατά την περασμένη χρονιά, περισσότερα από 1300 άτομα παρευρέθησαν στο δείπνο, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο, τόσο την εθελοντική πρωτοβουλία των σεφ, όσο και το ίδιο το σχολείο. «Φέτος ο θεσμός αυτός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς ο αριθμός των ατόμων, τα οποία στήριξαν αυτήν την εκδήλωση, ήταν μεγαλύτερος από κάθε χρονιά», τόνισε ο σεφ Χρίστος Μάτσης.

ELM 9698 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Συμμετείχαν γύρω στους 70 σεφ

Για τη φετινή εκδήλωση, o Μάτσης είπε ότι σ’ αυτήν έλαβαν μέρος γύρω στους 70 μάγειρες από την επαρχία Αμμοχώστου, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς. Επιπλέον μας εξήγησε ότι τα προϊόντα τα οποία χρησιμοποίησαν στις συνταγές τα παρείχαν δωρεάν διάφορες κυπριακές εταιρείες, «και με αυτόν τον τρόπο εμείς εντάξαμε στις συνταγές του μπουφέ περισσότερες κυπριακές συνταγές με κυπριακά προϊόντα, για να προωθήσουμε και εμείς με τον τρόπο μας τα τοπικά προϊόντα για μια καλύτερη εξέλιξη», εξήγησε ο κ. Μάτσης. Το μενού, είπε ο κ. Μάτσης, το αποφάσισε η επιτροπή του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου και φέτος ήταν ένα κυπριακό Fusion μενού, το οποίο συμπεριελάμβανε από πατάτες μέχρι και κολοκάσι.

ELM 9761 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Ξεκίνησε σχεδόν κατά λάθος ο θεσμός

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς ξεκίνησε αυτός ο θεσμός, ο κ. Μάτσης είπε ότι πριν από 15 χρόνια η πρώτη εκδήλωση διοργανώθηκε από τρία άτομα και έγινε σχεδόν κατά λάθος. Όπως μας εξήγησε, πριν από 15 χρόνια είχε διοργανωθεί ένα Gala Dinner στην Επαρχία Αμμοχώστου, αλλά λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη, το Gala Dinner είχε ακυρωθεί και τα προϊόντα που είχαν για την εκδήλωση τα χρησιμοποίησαν οι σεφ, οι οποίοι είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν αυτόν τον θεσμό για να προσφέρουν στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

ELM 9774 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

«Απ’ ό,τι μου είπαν τον πρώτο χρόνο η προσέλευση στην εκδήλωση ήταν πολύ χαμηλή, όμως οι σεφ δεν τα παράτησαν και συνέχισαν την προσπάθεια και αυτό φαίνεται φέτος, όπου υπήρχαν περισσότεροι από 70 σεφ και περισσότερα από 1.300 άτομα παρόντα στην εκδήλωση», είπε ο σεφ.

ELM 9885 Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου στην επαρχία Αμμοχώστου ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντικό να βοηθούμε όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και όποιος έρθει στην εκδήλωσή μας θα μπορέσει να δει και να καταλάβει τη χαρά που προσφέρεται σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ήδη αυτός ο θεσμός έχει ξεκινήσει και σε άλλες επαρχίες και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό και ελπίζουμε να μπορούμε να συνεχίζουμε κάθε χρόνο αλλά και να βοηθούμε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για να γίνονται και άλλες παρόμοιες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Πηγή: SotiraNews / Σημερινή / Φωτογραφίες: ELMIC Photo & Video