ΥΠΕΞ: “Απαράδεκτες οι τουρκικές ασκήσεις στην κατεχόμενη Δερύνεια”

CEB1 88 Βουλή των Αντιπροσώπων, Γιώργος Περδίκης, Ειδήσεις, Ιωάννης Κασουλίδης, Κατεχόμενα
CEB1 595 Βουλή των Αντιπροσώπων, Γιώργος Περδίκης, Ειδήσεις, Ιωάννης Κασουλίδης, Κατεχόμενα

Απαράδεκτες και προκλητικές χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιαννάκης Κασουλίδης τις ενέργειες των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων για ασκήσεις σε κατοικημένες περιοχές στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, αναστατώνοντας τους κατοίκους της Δερύνειας.

Σε απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών στις 14 Μαρτίου σε ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, κ. Γιώργου Περδίκη (9/2/2017) αναφορικά με τις τουρκικές ασκήσεις στην κατεχόμενη περιοχή Δερύνειας, αναφέρεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη άμεσα στα ενδεδειγμένα διαβήματα, καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες ενέργειες των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων, που προκάλεσαν, μεταξύ άλλων, τη δικαιολογημένη αναστάτωση των κατοίκων του Δήμου Δερύνειας, λόγω της εγγύτητας διεξαγωγής των προκλητικών στρατιωτικών ασκήσεων σε κατοικημένες περιοχές. Αναφέρεται, επίσης, ότι η Ειρηνευτική Δύναμη δεσμεύθηκε να επιληφθεί του ζητήματος.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Δερύνειας, τα Ηνωμένα Έθνη δεν τους ενημέρωσαν εκ των προτέρων για τις βολές αυτές, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

Παράλληλα, στην ερώτηση που υπέβαλε ο κ. Περδίκης σημειώνει ότι τέτοιες βολές ενδέχεται να προκαλούν περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή της παραλίας της Δερύνειας.

SotiraNews