Κατηγορίες Αντιγόνης Παπαδοπούλου κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ

CEB1 58 ΔΗΚΟ, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις
CEB1 1216 ΔΗΚΟ, Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις

“Στη ζωή θα πρέπει να επιβραβεύονται εκείνοι οι οποίοι παλεύουν για το δημόσιο καλό και το αποδεικνύουν”.

Με τη φράση αυτή επέλεξε να κλείσει την παρέμβαση της στην εκπομπή του Σίγμα “Μεσημέρι και Κάτι”, το ιστορικό στέλεχος του ΔΗΚΟ, Αντιγόνη Παπαδοπούλου. Η κα. Παπαδοπούλου άφησε σαφείς αιχμές ενάντια στην ηγεσία του ΔΗΚΟ αλλά και στον τρόπο με τον οποίο έγινε η επιλογή των υποψηφίων για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές κατά τη χθεσινή κλειστή συνεδρίαση του κόμματος.

Η κα. Παπαδοπούλου διερωτήθηκε αν και εφόσον υπήρξαν πολιτικά κριτήρια ή πολιτικές αποφάσεις από συλλογικά όργανα, για το πώς θα προχωρούσε το κόμμα στην επιλογή συγκεκριμένων ατόμων για υποψηφιότητα σε συγκεκριμένους δήμους, αφήνοντας σαφείς αιχμές για προσωπικές ατζέντες κάποιων αλλά και ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ κάποιων από την ηγεσία του κόμματος.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με την Αντιγόνη Παπαδοπούλου, χρειάζονται άνθρωποι που να έχουν ιστορία, αποδεδειγμένη προσφορά και οι οποίοι να νοιάζονται για τον συνάνθρωπο. “Αυτό είναι το προφίλ των ατόμων που θα πρέπει να υποστηρίξει το ΔΗΚΟ” ανέφερε με νόημα. Είναι σημαντικό, συνέχισε, το κόμμα να μη δίνει την εντύπωση απλά ότι κάποιοι προωθούν κάποιους, δεν είναι πολιτικό κριτήριο αυτό, σημείωσε με νόημα.

Επιλεκτικές διαρροές με σκοπιμότητες

Αναφερόμενη στις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τη χθεσινή κλειστή συνεδρίαση του ΔΗΚΟ, η κα. Παπαδοπούλου τόνισε ότι σε μια κλειστή συνεδρία πρέπει να τολμάς να λες την άποψή σου, η οποία θα πρέπει να είναι βασισμένη στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει ο καθένας. Καταλόγισε σκοπιμότητες σε συναγωνιστές της για επιλεκτικές διαρροές και κάλεσε τους δημοσιογράφους να αξιολογούν τις πληροφορίες και να ψάχνουν τις σκοπιμότητες, πίσω από αυτές τις πληροφορίες πριν τις υιοθετούν πλήρως. Τόνισε άλλωστε με έμφαση ότι έγινε ξεκάθαρη παραπληροφόρηση σε σχέση με το τι έγινε στη συνεδρίαση του ΔΗΚΟ και κάλεσε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ να διερευνήσει το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ερωτηθείσα συγκεκριμένα για τον Δήμο Στροβόλου και την υποψηφιότητα Τσίγκη, η κα. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι είχε ζητήσει και σε προηγούμενες συνεδριάσεις του κόμματος, να ξεκαθαρίσει εγκαίρως η πολιτική απόφαση όσον αφορά στη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων, πριν καν μπουν κάτω συγκεκριμένα ονόματα. “Κάποιοι όμως έχουν κάνει προσυνεννόηση εδώ και μήνες και είχαν προϊδεάσει για τη δική τους υποψηφιότητα”, αναφέρει η κα. Παπαδοπούλου, υπονοώντας ότι η επιλογή Τσίγκη ενδεχόμενως να είναι και προϊόν συνδιαλλαγής.

Κλείνοντας η κα. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι πολλά θα μπορούσαν να λειτουργούν καλύτερα εντός του κόμματος και δήλωσε παρών ως ιστορικό στέλεχος για να υπερασπιστεί αρχές και αξίες που αποτελούν βασικό συστατικό ενός κόμματος, για την ίδια.

Πηγή: SigmaLive