Ξεκινά άμεσα η ανέγερση του Πολυδύναμου Κέντρου Σωτήρας

CEB1 7 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις
CEB1 150 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις

Άμεσα ξεκινά η ανέγερση του Πολυδύναμου Κέντρου / Κέντρου Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας και για τον λόγο αυτό επισκέφθηκαν χθες το χώρο ο Δήμαρχος Σωτήρας, ο Έπαρχος Αμμοχώστου, ο μηχανικός της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου και λειτουργοί της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών.

CEB11 2 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις

Σε ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας αναφέρεται ότι «στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που προκύπτουν από τη χωροθέτηση του έργου αφού δεν παρουσιάζονται οποιαδήποτε προβλήματα όσον αφορά το συγκεκριμένο χώρο που επιλέγηκε με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η άμεση έναρξη υλοποίησής του».

CEB12 1 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας «ο Δήμος σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου θα προβούν στην άμεση έναρξη του έργου με την προκήρυξη προσφορών και την κατακύρωσή τους μέχρι το Σεπτέμβριο».

Πρόσθεσε ότι «το Πολυδύναμο Κέντρο / Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας αποτελεί ακόμη μία εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για έργα στο Δήμο Σωτήρας που προχωρεί προς υλοποίηση. Το έργο εντάσσεται επίσης ανάμεσα στα δεκατέσσερα έργα που πρόσφατα εξήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης για ανάπτυξη της υπαίθρου και τη δημιουργία υποδομών, ύψους 9,4 εκατομμυρίων ευρώ στα πλαίσια του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με αξιοποίηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

CEB13 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις

Ανέφερε ακόμα ότι «για το Πολυδύναμο Κέντρο / Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας εγκρίθηκε το ποσό της τάξης του 1,8 εκατομμυρίων ευρώ και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρο εκδηλώσεων και συνεδρίων, αίθουσες χορού και ζωγραφικής, αναγνωστήριο, καφετέρια και εστιατόριο όπου θα μπορεί να φιλοξενεί τόσο νέους όσο και άτομα τρίτης ηλικίας».

Ο Γεώργιος Τάκκας ευχαρίστησε τον Έπαρχο Αμμοχώστου και τους λειτουργούς της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερη προθυμία για άμεση υλοποίηση του έργου.

CEB14 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις