Η «καρδιά» πρέπει να είναι υγιής

CF84 4 Λάρνακα
CF84 3 Λάρνακα

ΒΥΡΑΣ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
«ΤΙΠΟΤΕ δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς μια αποτελεσματική, σωστά οργανωμένη και με τον Δημότη στο επίκεντρο, Δημοτική Υπηρεσία, ενώ τίποτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν η “καρδιά” αυτού που ονομάζουμε Δήμος, δεν είναι υγιής και δεν λειτουργεί σωστά». Με αυτήν την αναφορά ο νέος δήμαρχος Λάρνακας έδωσε το στίγμα του για την πενταετία που μόλις ξεκίνησε. 

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, είπε πως στόχος είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη με γνώμονα το καλό της Λάρνακας. Ανέφερε ότι «είναι πολλά που πρέπει να γίνουν, κάνοντας μια νέα αρχή, χτίζοντας μια “νέα πόλη”, κυριολεκτικά και μεταφορικά». Είπε ότι «έχουμε ενώπιόν μας ανοιχτά ζητήματα, όπως είναι τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής των Δημοτών μας. Στόχος μας είναι με διεκδικητικότητα, σωστή μελέτη και προγραμματισμό και συνεχή παρακολούθηση να βάλουμε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα σε τροχιά επίλυσης».

 
Στόχος τα Πλεονάσματα

Όσον αφορά τα οικονομικά του Δήμου, ο κ. Βύρας είπε πως για τον προϋπολογισμό του Δήμου Λάρνακας για το 2017, θα «υπάρξει μια οριακή αύξηση της τάξης του 2,15% σε σχέση με το 2016 όσον αφορά το σύνολο των δαπανών και μια αντίστοιχη αύξηση στα έσοδα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν κάποιες αποφάσεις που λήφθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ των οποίων η αύξηση εσόδων στα ενοίκια, στα τέλη και στα τέλη στάθμευσης σε νέους χώρους στάθμευσης».

«Η αύξηση αυτή», συνέχισε «είναι σχεδόν μηδαμινή και στόχος είναι ο Δήμος να δημιουργήσει πλεόνασμα, δηλαδή ένα καθαρό πλεόνασμα ύψους 3,121 ευρώ για το 2016 και 3,608 ευρώ για το 2017».

Αναφερόμενος στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λάρνακα, ο Δήμαρχος είπε πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση έρχεται πάντοτε σε άμεση επαφή με τα προβλήματα των δημοτών.

Πρόσφατα δημιουργήσαμε το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, το οποίο αποτελεί τη δομή υποδοχής των δημοτών μας με βασικό στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους σε ατομικό, ομαδικό και κοινοτικό επίπεδο.

Ακόμα, σε συνεργασία με την Κοινοτική Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Λάρνακας και Ελεύθερης Αμμοχώστου, θα λειτουργήσει σύντομα Συμβουλευτικό Κέντρο που θα παρέχει υπηρεσίες σε θέματα ψυχικής υγείας, ενώ παράλληλα είμαστε στη διαδικασία ανάπτυξης νέων Κοινωνικών Δομών που αφορούν τη νεολαία και την τρίτη ηλικία».


Πηγή:Sigma Live