Αλετράρης: Προσπαθούμε επίμονα για την γεωργία

a 264 Ειδήσεις
a 7753 Ειδήσεις
Η Κυβέρνηση καταβάλλει συνεχείς και επίμονες προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων της γεωργίας δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Σοφοκλής Αλετράρης, σε ομιλία στο Επαρχιακό Συνέδριο του Παναγροτικού Συνδέσμου Λάρνακας… 

O τομέας της γεωργίας στον τόπο μας, δήλωσε, αντιμετωπίζει αρκετά διαρθρωτικά προβλήματα, τα οποία οξύνονται ακόμη περισσότερο ένεκα της οικονομικής κρίσης που διέρχεται ολόκληρη η Ευρώπη, η οποία δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την Κύπρο.

Προωθούνται, είπε, μέτρα για εφαρμογή νέων προσεγγίσεων και αντιλήψεων για τη γεωργία και τον τρόπο άσκησής της, ώστε αυτή να ενισχυθεί, να αναπτυχθεί και, κατά συνέπεια, να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε, ιδιαίτερη σημασία αποκτά ο γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα με τις Αγροτικές μας Οργανώσεις.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, είπε, εφαρμόζεται το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, μέσω του οποίου διοχετεύονται στον αγροτικό τομέα 325 εκ. ευρώ, με στόχο την ανάπτυξη της υπαίθρου, την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές.

Πηγή: ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ