Επίσκεψη Δημάρχου Σωτήρας στην Αγία Πετρούπολη

a6 Ειδήσεις
a6 5 Ειδήσεις

Την Αγία Πετρούπολη επισκέπτεται αυτές τις μέρες ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, συνοδευόμενος από το μέλος της Θρονικής Επιτροπής της Μητροπόλεως και Δήμαρχο Σωτήρας κ. Γεώργιο Τάκκα.

Τον Πανιερώτατο προσκάλεσε ο κ. Βιτάλι Μιλόνοφ για να θέσει τον θεμέλιο λίθο στον Ελληνικό ναό των Αγίων Μυροφόρων στην Αγία Πετρούπολη. Ο κ. Βιτάλι Μιλόνοφ είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμού και Αξιών στο Ρωσικό Κοινοβούλιο.

Το πρωί του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου Μητροπολίτη Μόσχας, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τσάρκσογιε Σελό Μάρκελλο και κληρικούς της περιοχής.

Μετά το τέλος της Θείας Μυσταγωγία ο Πανιερώτατος προσέφερε στον Επίσκοπο Μάρκελλο επιστήθιο εγκόλπιο, το οποίο φέρει την εικόνα του Αγίου Επιφανίου προστάτη της Μητροπόλεως και αντίγραφο της ιερής εικόνας της Παναγίας της Αγίας Νάπας.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού και τοποθέτησε τον θεμέλιο λίθο στο σημείο όπου θα ανεγερθεί ο ελληνικός ναός των Αγίων Μυροφόρων.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ο Πανιερώτατος συμμετείχε σε αρχιερατικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Πετρούπολης.

Κατά την παραμονή του στην Αγία Πετρούπολη ο Πανιερώτατος θα έχει επαφές και συναντήσεις με διάφορους παράγοντες.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου