Ο Τιμούρ για Ανόρθωση και Ομόνοια

a 50
a 4065

Στο Ράδιο Πρώτο μίλησε ο Τιμούρ Κετσπάγια. Με αφορμή τα πρώτα Ευρωπαϊκά ραντεβού των Ανόρθωση και Ομόνοια ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γεωργίας τοποθετήθηκε και τόνισε ότι θα είναι αποτυχία για τις Κυπριακές ομάδες αν αποκλειστούν. Παράλληλα ανέφερε ότι πολλοί «άσχετοι» οδήγησαν τις ομάδες στο οικονομικό χάλι που βρίσκονται τη δεδομένη στιγμή.

«Σίγουρα η κλήρωση θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη. Δεν είναι οι ομάδες που θα ήθελαν ως αντιπάλους οι Ανόρθωση και Ομόνοια. Αλλά τα παιγνίδια είναι πολύ σημαντικά, πρέπει να οπωσδήποτε να περάσουν όλες τις δυσκολίες και να προκριθούν. Σε αυτούς τους αγώνες δεν είναι μόνο το αγωνιστικό αλλά και το οικονομικό».

Ποια είναι η πιο δύσκολη ομάδα

«Η Άστρα είναι καλύτερη ομάδα, αλλά η Γκέφλε είναι πανέτοιμη, έχει παιγνίδια στα πόδια της. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ένα είναι το ζητούμενο να προκριθούν. Άλλο αποτέλεσμα θα είναι αποτυχία. Δεν προκρίνεται πάντα ο καλύτερος. Για παράδειγμα η Ντίλα Γκόρι δεν ήταν καλύτερη της Ανόρθωσης. Ένα αρνητικό στοιχείο για τις ομάδες μας είναι ότι απέκτησαν πολλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα θέλουν χρόνο προσαρμογής».

Για το ότι η Ανόρθωση θα δώσει το εντός έδρας παιχνίδι της χωρίς κόσμο

«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι έτσι δεν βοηθά την κατάσταση. Η ομάδα δεν φταίει σε κάτι και το πληρώνει. Για να παίξει σε εντός έδρας Ευρωπαϊκό παιχνίδι με κόσμο φέτος θα πρέπει να μπει στους Ομίλους. Κάτι που είναι πολύ δύσκολο».

Για τον Γκριγκαλασβίλι

«Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, όμως θα χρειαστεί προσαρμογή. Είναι σε μια ξένη χώρα, με διαφορετικές καιρικές συνθήκες και θα χρειαστεί χρόνο να το συνηθίσει. Παράλληλα είναι αρνητικό το ότι τραυματίστηκε κατά την περίοδο της προετοιμασίας».

Οι «άσχετοι» που κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο

«Όλες οι ομάδες προσπαθούν και μείωσαν τον προϋπολογισμό τους. Δεν βελτιώνονται ποδοσφαιρικά αλλά οικονομικά και αυτό είναι το σημαντικότερο για το μέλλον. Πρέπει να σταματήσουμε τις δαπάνες, να είμαστε λογικοί και να μην μας ενδιαφέρουν μόνο οι επιτυχίες. Να μην κάνουμε τις λεγόμενες υπερβάσεις και να αφήνουμε τις ομάδες στο έλεος του Θεού. Πρέπει να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο για να μην πέσει πολύ χαμηλά γιατί μετά θα είναι δύσκολο να αναστηθεί. Εκείνοι που διοικούν τα Σωματεία να αλλάξουν τρόπο σκέψης. Είναι άσχετοι, δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο και φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για το κατάντημα των ομάδων».

Αν έχει άποψη για το νέο ΑΠΟΕΛ

«Και στον ΑΠΟΕΛ έγιναν πολλές αλλαγές. Αλλά δεν θέλω να κρίνω μια ομάδα που βρίσκεται ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας. Έχει και ο ΑΠΟΕΛ προβλήματα αλλά πολύ λιγότερα από τους υπόλοιπους. Είναι φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα».