Διεθνή διαβήματα για το άνοιγμα της παραλίας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

a Αλέξης Γαλανός, Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Νέα Αμμοχώστου, Ψευδοκράτος
a 44 Αλέξης Γαλανός, Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Νέα Αμμοχώστου, Ψευδοκράτος

Επέκταση της τουρκικής κατοχής και απαρχή παράνομου εποικισμού της Αμμοχώστου, καταγγέλλει ο Δήμαρχος Αλέξης Γαλανός, σε σχέση με το άνοιγμα και τη λειτουργία παραλίας στην κλειστή περιοχή της πόλης και συγκεκριμένα στην ενορία του Αγίου Μέμνονα.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων κατά της νέας πρόκλησης του κατοχικού καθεστώτος και καταγγελίας του σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς:

«Συνάντηση με τον ΠτΔ για να συντονιστούμε. Έχουμε ζητήσει επείγουσα συνάντηση και αναμένουμε εντός των επόμενων ημερών να οριστεί για να δούμε τι μέτρα θα λάβουμε, γιατί πρόκειται για μια παρανομία που πρέπει να καταγγελθεί και πέραν των καταγγελιών και τυχόν μέτρων που πρέπει να λάβει η Κυβέρνηση.»

Τα ερασιτεχνικά βίντεο που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες από την εν λόγω περιοχή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, δείχνουν τα έργα ανάπλασης που έγιναν και που παραβιάζουν τα ψηφίσματα του Σ.Α και τη θέση των Ηνωμένων Εθνών, όπως επαναβεβαιώθηκε και στην τελευταία επιστολή του Γ.Γ, Αντόνιο Γκουτέρες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Αμμοχώστου εκτιμά οτι θα πρέπει να ενημερωθεί πλήρως για τη νέα τουρκική πρόκληση ο Γ.Γ από τον ΠτΔ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη: «Το ενδιαφέρον του Γ.Γ για το θέμα της Αμμοχώστου, και που μεταφέραμε στην κυρία Σπέχαρ, από την οποία ζητήσαμε να υπάρξει παρέμβαση του Γ.Γ, είναι ενδιαφέρον, να το αξιοποιήσουμε και αυτός είναι ο λόγος που ζητήσαμε συνάντηση με τον ΠτΔ για να ανταλλάξουμε απόψεις, πώς αυτό το ενδιαφέρον θα μετατραπεί σε εφαρμογή των ψηφισμάτων του Σ.Α και ειδικότερα της δεύτερης Συμφωνίας Κορυφής.»

Η εν λόγω παραλία, γνωστή και ως Μοναστηράκι στην Δερύνεια, άνοιξε παράνομα, μετά από συμφωνία του κατοχικού στρατού με τον λεγόμενο Δήμαρχο Αμμοχώστου. Θα παραμείνει σύμφωνα με τα τ/κ μέσα ανοιχτή εως τα τέλη Οκτωβρίου. Δικαίωμα εισόδου, έχουν σε αυτή αυστηρά μόνο Τούρκοι και Τ/κ, οι οποίοι οφείλουν να παρουσιάζουν την ταυτότητά τους πριν εισέλθουν.

Πηγή: ΑΝΤ1