Στις γιορτές Εξόδου του Μεσολογγίου θα παρευρεθεί ο Δήμαρχος Αμμοχώστου

a 143 Ειδήσεις
a 7622 Ειδήσεις
Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 186ης επετείου της Εξόδου της ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου θα παρευρεθεί ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός. Φέτος η τιμώμενη χώρα και συνολικά οι εκδηλώσεις διακατέχονται από το στοιχείο της Κύπρου και η επιλογή δεν ήταν τυχαία…

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης: “η επιλογή της Κύπρου ως τιμώμενης χώρας εδράζεται στο γεγονός ότι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, τόσο οικονομικές όσο και για τα εθνικά μας ζητήματα, πρέπει να δυναμώσει το μέτωπο του ελληνισμού και ο πιο «κοντινός σύμμαχος», το πιο αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του ελληνισμού, είναι ο Κυπριακός Ελληνισμός. Μέσω αυτών των εκδηλώσεων αλλά και των πρωτοβουλιών που διαχρονικά έχει αναλάβει ο Δήμος, θέλουμε να δυναμώσουμε τις σχέσεις αλληλεγγύης με τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Στις 6 Απριλίου, θα γίνει τελετή Διδυμοποίησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τον Δήμο Αμμοχώστου, αλλά θα ακολουθήσουν και οι πιο κάτω εκδηλώσεις:

Εκδήλωση για την Αμμόχωστο.

Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Α. Κατσούλη.

Χαιρετισμός από τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.

Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Μόρφου κ. Χαράλαμπο Πίττα.

Σύντομες εισηγήσεις από τον κ. Ανδρέα Ι. Βοσκό, Ομότιμο Καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Η Αμμόχωστος του Θρύλου και της Ιστορίας (από τον Τεύκρο στον Ονήσιλο, τον Ευαγόρα και τον Νικοκρέοντα)», και τον κ. Κυριάκο Χαραλαμπίδη, ποιητή με θέμα: «Αμμόχωστος Βασιλεύουσα».

Ομιλία από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανό, Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου και πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου.

Η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου θα τιμήσει την 186η επέτειο του ηρωικού θανάτου των Κυπρίων αγωνιστών.

Τελική πρόβα της αναπαράστασης της ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη.

SotiraNews.com