Το γάντι στον Καρογιάν για ξεκαθάρισμα αν μένει ή φεύγει

1436425663 thumb Ειδήσεις

Με ηχηρές απουσίες διεξήχθη η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, η οποία έκανε μια πρώτη αξιολόγηση για τις βουλευτικές εκλογές του επόμενου χρόνου.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν πληροφορίες που φέρουν τον τέως πρόεδρο του κόμματος Μάριο Καρογιάν να βολιδοσκοπεί προθέσεις για τη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης.

1436425663 thumb Ειδήσεις

Το γάντι έριξαν στελέχη που πρόσκεινται στον δηκοϊκό πρόεδρο, αποσκοπώντας σε ξεκαθάρισμα του τοπίου, χωρίς ωστόσο να γίνει αυτό κατορθωτό, καθώς ο Μάριος Καρογιάν όπως και οι βουλευτές Λεμεσού Αγγελος Βότσης και Αθηνά Κυριακίδου απουσίαζαν από τη συνεδρία, γεγονός που σχολιάστηκε επικριτικά. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος απάντησε ότι είναι ο τελευταίος που μπορεί να δώσει απάντηση αν επιχειρείται συγκρότηση νέου σχήματος. Και δηκτικά υπέδειξε ότι όσοι επιχείρησαν διαχρονικά να διασπάσουν το ΔΗΚΟ έσπασαν τα μούτρα τους… Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ διαχώρισε τις απουσίες του αναπληρωτή προέδρου Μάρκου Κυπριανού και του αντιπροέδρου Χρίστου Πατσαλίδη από την ομάδα των βουλευτών, σημειώνοντας ότι είναι αιτιολογημένες αφού και οι δύο ενημέρωσαν το κόμμα ότι βρίσκονται στο εξωτερικό. Κατά τα άλλα η Κεντρική Επιτροπή ενημέρωθηκε ότι σύντομα θα τεθούν ενώπιον της Γραμματείας τα κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων για το κομματικό ψηφοδέλτιο. Οργανωτικά δίνεται έμφαση στην επαλήθευση του κομματικού μητρώου μελών. Τα δηκοϊκά στελέχη κλήθηκαν να συμβάλουν οργανωτικά στην όλη προσπάθεια και στην κινητοποίηση της κομματικής βάσης.Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ δέχθηκε κριτική, προεξαρχόντων της Αντιγόνης Παπαδοπούλου και του Νίκου Κλεάνθους, για τη στάση που τήρησαν στο ψήφισμα για τη στήριξη της Ελλάδας ενόψει του δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος σήκωσε το βάρος της ανάλυσης της κομματικής θέσης τονίζοντας ότι είναι αδιαμφισβήτητη η στήριξη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Προς εκτόνωση των κριτικών παρεμβάσεων εγκρίθηκε ψήφισμα στήριξης της Αθήνας από την Κεντρική Επιτροπή.