Όταν η αποτυχία φέρνει την επιτυχία

a 135 Έχει κι εν κι έχει..., Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ
a 5945 Έχει κι εν κι έχει..., Όσα μου έμαθε ο ΦρόιντΤης Ζαφείρως Αναστασίου

Μια καθηγήτριά μου στο Πανεπιστήμιο, η Victoria, μας είχε πει μια πολύ ωραία ιστορία. Μας ανάφερε πως όταν ήταν νέα κάποιος της είπε πως είναι πολύ καλή με τον κόσμο γι’αυτό και θα έπρεπε να δουλέψει σε κάποιο κατάστημα…

Η Victoria, παραξενεύτηκε που κάποιος “άσχετος” της είχε πει τέτοιο πράγμα. Τους επόμενους μήνες όμως, η Victoria, έδωσε εξετάσεις Α Level στην Ψυχολογία, και ο βαθμός που πήρε ήταν Α. Στη συνέχεια μπήκε στο Πανεπιστήμιο και έκανε το πτυχίο της στην Ψυχολογία, ενώ μετά έκανε και το Διδακτορικό της και κατέληξε από “κοπέλα σε κατάστημα” που της είπαν ότι έπρεπε να γίνει, σε καθηγήτρια Πανεπιστημίου.

Η ιστορία της μου έκανε εντύπωση γιατί λίγο-πολύ όλοι μας έχουμε υποτιμηθεί από κάποιους άλλους. Όλοι μας έχουμε ακούσει το “Δε θα πετύχεις” ή το “Δεν είσαι αρκετά καλός”.

Οι επικριτές μας όμως δε γνωρίζουν κάποια βασικά πράγματα. Δε γνωρίζουν πως όταν κάποιος/α σε υποτιμά είναι σαν να έχει υπογράψει τη μελλοντική του καταδίκη. Γιατί η υποτίμηση, φέρνει πείσμα, το πείσμα φέρνει προσπάθεια και η προσπάθεια στο τέλος ανταμείβεται! Η ζωή είναι τροχός και γυρίζει, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και όλοι όσοι σε αμφισβήτισαν θα φτάσουν στο σημείο ν’αφρίζουν από το κακό τους!!! Και εσύ με τη σειρά σου θα πεις την αξιοζήλευτη φράση “σλαγκ!”

Όμως δεν είναι μόνο εμείς οι κοινοί θνητοί που υποτιμόμαστε κάθε μέρα. Έκανα λοιπόν μια έρευνα και βρήκα αρκετούς διάσημους οι οποίοι είχαν ακούσει τη φράση “Δε θα πετύχεις στη ζωή σου”…

Στη Shakira είπαν ότι δεν είχε καλή φωνή και ότι “τσίριζε”. Σήμερα η Κολομβιανή σταρ είναι γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει πουλήσει εκατομμύρια δίσκους. Και ναι τα έχει και με τον Πικέ έναν απλό κούκλο ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα!

Τη Ζιζέλ, την απέρριψαν αρχικά από το χώρο του μόντελινγκ λόγω της μύτης της. Στη συνέχεια ανέβηκε στην πασαρέλα της Victoria Secret, έγινε το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο του πλανήτη και χωρίς ποτέ της να κάνει ρινοπλαστική!

Ο Άλμπερτ Άινσταν δε μιλούσε μέχρι την ηλικία των 4 χρόνων και ξεκίνησε να διαβάζει στα 7 του. Οι γονείς του, δάσκαλοι και οι δύο, νόμιζαν πως είναι αργός, αντικοινωνικός και πνευματικά ανίκανος. Ο Άινσταν “απλά” θεμελιώσε τη θεωρία της σχετικότητας, πήρε Νόμπελ φυσικής και θεωρείται από πολλούς ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ου αίωνα.

Ο Βινσετ Βαν Γκογκ, ήταν ένας ακόμη “loser” αφού πούλησε μόνο ένα πίνακα ενόσο ζούσε και μάλιστα σε κάποιο φίλο του. Σήμερα, ο πιο ακριβός του πίνακας εκτιμάται στα 142,7 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Steven Spielberg απορρίφθηκε 2 φορές από το Πανεπιστήμιο του Southern California film school και σπούδασε τελικά στο Cal State University του Long Beach. Με ταινίες όπως ο Ε.Τ., Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν, Τα σαγόνια του καρχαρία και πολλές άλλες έγινε ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών. Α, και επίσης, έχει πάρει 3 Όσκαρ και έχει προταθεί για πολλά άλλα βραβεία.

Η συγγραφέας του “Twilight” (Λυκόφως) Stephanie Mayer, όταν έγραψε το συγκεκριμένο βιβλίο το έστειλε σε 15 εκδοτικούς οίκους. 9 από αυτούς την απέρριψαν, ενώ 5 δεν της απάντησαν. Μόνο ένας της έδωσε την ευκαιρία. Σήμερα η περιουσία της εκτιμάτε από το “Forbes” στα 40 εκατομμύρια δολάρια.

Οι Beatles, ένα από τα διασημότερα συγκροτήματα όλων των εποχών αρχικά απορρίφθηκαν από πολλές δισκογραφικές εταιρίες γιατί κανείς τους δε πίστευε πως μπορούσαν να κάνουν επιτυχία. Όταν υπέγραψαν στην ΕΜΙ ξεκίνησε να γράφετε η λαμπρή ιστορία τους.

Ο μεγαλύτερος ίσως καλαθοσφαιριστής που πέρασε από το παρκέ Michael Jordan, είχε απορριφθεί από την ομάδα μπάσκετ του Λυκείου του! Ο ίδιος δήλωσε “Έχω αποτύχει ξανά και ξανά στη ζωή μου. Και γι’αυτό ακριβώς πέτυχα!”

Ο Εdison έκανε 1,000 αποτυχημένες προσπάθειες μέχρι να καταφέρει να φτιάξει μια λάμπα. Οι καθηγητές όταν ήταν μικρός είπαν πως ήταν πολύ χαζός για να μάθει…

Η Οprah Winfrey πριν γίνει διάσημη και δούλευε ως ρεπορτερ, απολύθηκε γιατί δεν θεωρήθηκε κατάλληλη για την τηλεόραση. Το “The Oprah Winfrey Show” έγινε το μακροβιότερο talk show όλων των εποχών, αφού διήρκησε 25 χρόνια, κάνοντας έτσι την Όπρα μία από τις γνωστότερες και πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη.

Η Μέριλιν Μονρόε υπήρξε πρότυπο ομορφιάς και έγινε μία από τις γνωστότερες φυσιογνωμίες στον κόσμο. Ωστόσο, πριν ξεκινήσει την καριέρα της άκουσε πράκτορες μοντέλων να της λένε πως καλύτερα να γίνει γραμματέας.

Ηθικό δίδαγμα: Μην αφήσεις κανέναν να σου πει ότι δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου. Ακόμα και να σου το πει εσύ βάλε από το ένα αυτί και βγάλτο απ’ το άλλο. Συνέχισε να προσπαθείς για να πετύχεις αυτά που θέλεις και να θυμάσαι πως “Δεν υπάρχει επιτυχία χωρίς αποτυχία”!!

Πηγή πληροφοριών: http://getbusylivingblog.com/famous-people-who-found-success-despite-failures/