Κατώτερη των προσδοκιών η Εθνική μας

a 109
Η Εθνική μας δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και η Ουαλία πανηγύρισε το τρίποντο με 2-1. Οι ποδοσφαιριστές του Πάμπου Χριστοδούλου βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 στα πρώτα 23’ λεπτά, όμως στην συνέχεια προσπάθησαν περισσότερο, χωρίς όμως να βελτιώσουν την εικόνα τους.. Η Κύπρος εννέα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου μείωσε στο σκορ με τον Λαμπάν και στην επανάληψη είχε την ευκαιρία για κάτι περισσότερο. Για σχεδόν ένα ημίχρονο η Κύπρος έπαιζε με παίκτη περισσότερο λόγω της αποβολής του Κινγκ στο 47’. Ωστόσο δεν κατάφερε στο τέλος να πετύχει κάποιο γκολ και να φύγει με βαθμολογικό κέρδος. Μετά από αυτή την ήττα η Κύπρος έμεινε στους τρεις βαθμούς στον δεύτερο όμιλο, ενώ η Ουαλία έφτασε τους 7 βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικό πίνακα.

Εύκολα γκολ χωρίς να πιεστεί
Η Εθνική έδειχνε να μπαίνει καλά στον αγωνιστικό χώρο, αφού προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Στη συνέχεια έκανε πολλά λάθη με αποτέλεσμα να δίνει την ευκαιρία στους Ουαλούς να φτάνουν στην περιοχή του Κίσσα. Σε μια φάση που δεν μύριζε γκολ η Ουαλία στο 13’ άνοιξε το σκορ του αγώνα. Ο Κότεριλ έκανε σέντρα, ο Κίσσας και η αμυντική γραμμή δεν έκαναν σωστό υπολογισμό και δεχθήκαμε ένα φτηνό γκολ. Στη συνέχεια η Κύπρος προσπάθησε να αντιδράσει, κρατώντας μπάλα, όμως και πάλι σε μια ανύποπτη φάση δέχθηκε δεύτερο γκολ. Ο Μπέιλ δέχθηκε την μπάλα και με εκπληκτικό τακουνάκι, έβγαλε τετ α τετ τον Ρόμπσον-Κανού ο οποίος πλάσαρε εύστοχα και διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Οι ποδοσφαιριστές του Πάμπου Χριστοδούλου έκαναν το εύκολο λάθος και δέχθηκαν δυο εύκολα γκολ τα οποία μπορούσαν να αποφύγουν αν είχαν πιο καθαρό μυαλό.
Μείωσε και κράτησε με Λαμπάν

a 2029

Έχοντας το 2-0 στην πλάτη η Εθνική έπρεπε να αντιδράσει και αυτό έκανε εννέα λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45’. Στο 36’ σε εκτέλεση φάουλ από τον Λαμπάν, ο τερματοφύλακας της Ουαλίας έκανε κακό υπολογισμό και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα. Παρά το γεγονός ότι οι Ουαλοί ανέβασαν ρυθμούς στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να πετύχουν τρίτο γκολ και να κάνουν εκ νέου τα πράγματα δύσκολα. Σε 2-3 φάσεις ο Κίσσας αποσόβησε τον κίνδυνο σε φάουλ του Μπέιλ, αλλά και σε τετ α τετ με τον Γουίλιαμς.

Θετική εξέλιξη με το καλημέρα, αλλά…
Στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης η Ουαλία, έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές αφού ο Κίνγκ έκανε πολύ επικίνδυνο φάουλ στον Μακρίδη και ο Γερμανός διαιτητής του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα. Αυτή ήταν μια θετική εξέλιξη για τους διεθνείς μας που για σχεδόν ένα ημίχρονο έπαιζαν με παίκτη περισσότερο.

Οι ποδοσφαιριστές του Πάμπου κράτησαν την μπάλα και προσπαθούσαν να βρουν κενούς διαδρόμους. Όμως η Ουαλία με διπλή ζώνη άμυνας κρατούσε μακριά τους διεθνείς μας. Σε μια αντεπίθεση της Ουαλίας στο 69’, ο Μπέιλ έκανε το πλασέ, αλλά ευτυχώς η μπάλα έφυγε παράλληλα από την εστία του Κίσσα.

Μέχρι το τέλος του αγώνα οι διεθνείς μας παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν με περισσότερο ποδοσφαιριστή δεν κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να πετύχουν κάποιο γκολ.