Ηττήθηκε από την Ελβετία η Κύπρος

a 118
a 4236Για 89 λεπτά η Κύπρος είχε προβάλει σθεναρή αντίσταση απέναντι στην Ελβετία και είχε αγγίξει μια σπουδαία ισοπαλία, έχοντας για κορυφαίο τον Αντώνη Γιωργαλλίδη.

Ωστόσο, ο Σεφέροβιτς, που μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 73′, λύτρωσε την ομάδα του με γκολ στο 90′, διαμορφώνοντας το 1-0. Πριν από το γκολ, ο Αλεξάνδρου είχε ευκαιρία να «πληρώσει» με το ίδιο νόμισμα τους αντιπάλους, αλλά σπατάλησε την ευκαιρία που βρήκε με ένα αδύναμο σουτ.

Στον πάγκο της Εθνικής Ελβετίας βρισκόταν ο Μισέλ Ποντ, συνεργάτης του Ότμαρ Χίτζφελντ που ήταν τιμωρημένος και είδε το παιχνίδι από την κερκίδα.

Μετά τα πρώτα πέντε αναγνωριστικά λεπτά, η Ελβετία επέβαλε το δικό της ρυθμό. Είχε μάλιστα νωρίς μέσα σε ένα λεπτό διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ήταν στο 7′ όταν ο Ντρίμιτς πρόλαβε την έξοδο του Γιωργαλλίδη, πλάσαρε, αλλά ο Αγγελής Χαραλάμπους έδιωξε σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή τέρματος. Στην εκτέλεση του κόρνερ, ο Γκαβράνοβιτς από κοντινή απόσταση σημάδεψε με κεφαλιά το δεξί δοκάρι.

Η ομάδα του Ότμαρ Χίτζφελντ, που παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα λόγω τιμωρίας, συνέχισε να έχει την κατοχή και να πιέζει, όμως την επόμενη καλή φάση την βρήκε στο 24′ όταν ο Στόκερ με ωραία ατομική προσπάθεια, ευνοούμενος και από τις κόντρες, βρέθηκε σε θέση βολής, μόλις έξω από την περιοχή, έπιασε ωραία το δυνατό σουτ, αλλά είδε την μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από την εστία του Γιωργαλλίδη.

Η Κύπρος προσπάθησε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις με τους γρήγορους Αλωνεύτη και Σωτηρίου, αλλά υστέρησε σε αυτό το κομμάτι αφήνοντας ανολοκλήρωτες τις επιθετικές ενέργειες.

Στο 32′ ο Ντρίμιτς με ωραία προσποίηση «άδειασε» τον Μερκή, έκανε και το σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 44′ ο Σιακίρι από το ύψος της μεγάλης περιοχής δοκίμασε το πόδι του με ένα συρτό σουτ, αλλά ο Γιωργαλλίδης με τα πόδια απέκρουσε σωτήρια.

Ίδιο το σκηνικό και στο δεύτερο μέρος, με τους Ελβετούς να ψάχνουν εναγωνίως ένα γκολ, για να μην γκελάρουν και δεύτερη φορά απέναντι στην Εθνική μας (το παιχνίδι στο ΓΣΠ είχε ολοκληρωθεί 0-0). Στο 53′ ο Σιακίρι βγήκε μόνος στην αντεπίθεση, έχασε όμως το κοντρόλ, κλείστηκε και πλάσαρε έξω, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε ενστικτωδώς το καλό γυριστό σου του Γκαβράνοβιτς.

Οι διεθνείς μας είχαν στη συνέχεια δύο καλές αντεπιθέσεις, τις οποίες και ολοκλήρωσαν χωρίς όμως ευτυχή κατάληξη. Η πρώτη ήταν στο 61ο λεπτό όταν Ο Αλεξάνδρου με ωραία κίνηση απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, σούταρε, αλλά ο Μπενάλιο έδειξε την κλάση του και αποσόβησε το γκολ, ενώ η δεύτερη ήταν στο 70′ όταν σε άλλη μια αντεπίθεση ο Λαμπάν είδε μόνο τον Χάρη Κυριακού στα δεξιά, του έβγαλε την κάθετη μπαλιά, αλλά ο νεαρός αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση. Ενδιάμεσα ο Στόκερ είχε ένα καλό σουτ, αλλά ο Γιωργαλλίδης και πάλι είπε «όχι».

Οι Ελβετοί, παρά το γεγονός ότι η Εθνική μας είχε ανέβει, βλέποντας ότι ο χρόνος λιγοστεύει θέλησαν να γίνουν πιο επικίνδυνοι, όπως έδειξαν και οι αλλαγές του Ποντ. Όμως ο Γιωργαλλίδης όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών, όπως στο 77ο λεπτό όταν ο Σεφέροβιτς έκανε το σουτ, αλλά ο Κύπριος τερματοφύλακας έδιωξε την μπάλα με τις γροθιές του και 10 λεπτά αργότερα όταν απέκρουσε εξαιρετικά με τα πόδια το καλό σουτ του Σιακίρι.

Στο 90′ παρουσιάστηκε άλλη μια καλή στιγμή για την Κύπρο, όταν ο Αλεξάνδρου είχε χώρο έξω από την περιοχή και δύο επιλογές για πάσα, αλλά προτίμησε να σουτάρει αδύναμα και να σπαταλήσει την ευκαιρία. Στην αντεπίθεση όμως οι Ελβετοί δεν συχώρεσαν και μετά από ωραία κάθετη μπαλιά ο Σεφέροβιτς βρέθηκε απέναντι από τον εκπληκτικό σήμερα Γιωργαλλίδη, τον πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα λυτρώνοντας την ομάδα του.

Στο χρονικό σημείο που ήρθε το γκολ των Ελβετών, δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα μας και παρά την υπερπροσπάθεια θα επιστρέψει στην Κύπρο με άδεια χέρια.

Κύπρος (Νίκος Νιόπλιας): Γιωργαλλίδης, Θεοφίλου (90+4′ Ντομπρασίνοβιτς), Α. Χαραλάμπους, Μερκής, Η. Χαραλάμπους, Αλωνεύτης (62′ Κυριάκου), Λαμπάν, Μακρίδης, Νικολάου, Αλεξάνδρου, Σωτηρίου.

Ελβετία (Ότμαρ Χίτζφελντ): Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Τζιουρού, Φον Μπέργκεν, Ροντρίγκεζ, Σιακίρι, Ίνλερ, Μπεχράμι (67′ Τζεμαϊλί), Στόκερ (77′ Μπαρνέτα), Ντρίμιτς (73′ Σεφέροβιτς), Γκαβράνοβιτς.

Σκόρερ: 90′ Σεφέροβιτς

Κίτρινες: Α. Χαραλάμπους, Σωτηρίου, Μακρίδης, Η. Χαραλάμπους / Ίνλερ

Αποβολές: –

Διαιτητής Πάολο Ματζολένι
Βοηθοί: Μάουρο Τονολίνι και Ρικάρντο Ντι Φιόρε
Τέταρτος: Λούκα Μπάντι

Πηγή: sentragoal.com.cy