Συνάντηση Δημάρχου Σωτήρας με Γραμματεία Υπουργικού Συμβουλίου

CEB1 19 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις
Συνάντηση του Δημάρχου Σωτήρας με τη Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου και τα Κυβερνητικά Τμήματα πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Οικονομικών.

CEB1 1568 Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Σωτήρας και οι εκπρόσωποι του Δήμου Σωτήρας, Δημοτικοί Σύμβουλοι Φλωρεντία Σάββα, Αντώνης Κουμή και Μιχάλης Κκάλλης συζήτησαν αιτήματα του Δήμου που αφορούν την κατασκευή δρόμων αλλά και άλλα αναπτυξιακά έργα για τα οποία ζητούνται οικονομικοί πόροι από την Κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σωτήρας, σημείωσε την ικανοποίησή του από το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται σύσκεψη με τις ευλογίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και αφορά τα αναπτυξιακά έργα του Δήμου Σωτήρας.

Ανέφερε, επίσης, ότι με τη συνάντηση ο Δήμος πέτυχε την στήριξη από την Κυβέρνηση για κατασκευή τριών επιπλεόν δρόμων, την επίσπευση των διαδικασιών της μεταβίβασης και έναρξης του Δημοτικού Κοιμητηρίου και την έγκριση ολόκληρου του ποσού που απαιτείται για την ανακαίνιση του δημοτικού Σταδίου Σωτήρας.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν η κατασκευή του νότιου παρακαμπτήριου δρόμου στην περιοχή “Βραστά” στον Δήμο Σωτήρας, την κατασκευή της οδού “Κατέργου” και δύο παράλληλων δρόμων στην τουριστική περιοχή Αγίας Θέκλας, την επέκταση της οδού Ακροπόλεως (δίπλα από Β’ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας), η Δωρεάν Παραχώρηση της γης για ανέγερση του νέου Δημοτικού Κοιμητηρίου και η επίσπευση διαδικασιών για παραχώρηση γης στον Δήμο, θέμα το οποίο καθυστερεί στην μεταβίβαση του τεμαχίου από την Εκκλησία στο κράτος και η παραχώρηση του ποσού της διαφοράς για ανακαίνιση και αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου Σωτήρας.

Όσον αφορά το θέμα της ανακαίνισης/αναβάθμισης του Δημοτικού Γηπέδου Σωτήρας, ο Δήμος Σωτήρας εκτός από το ποσό των 600 χιλιάδων τα οποία εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζήτησε επιπλεόν ποσό 500 χιλιάδων, αφού κατά τη διαδικασία εκτίμησης του έργου διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να προστεθούν επιπλέον υπηρεσίες. Για τον λόγο αυτό, το Δημοτικό Γήπεδο Σωτήρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, το κτίσιμο, δηλαδή, των κερκίδων σε πρώτη φάση και η ανέγερση στεγάστρου και φωτισμός κατά τη δεύτερη φάση του έργου.

Συζητήθηκε, επίσης, και το θέμα της έναρξης του δρόμου Σωτήρας-Δερύνειας, έργο το οποίο, σύμφωνα με διαβεβαίωση του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόση Τσιόλα, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2017.

SotiraNews