Μήνυμα επανένωσης έδωσαν ε/κ και τ/κ στη Δερύνεια

CEB1 72 Ειδήσεις, Κυπριακό, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 320 Ειδήσεις, Κυπριακό, Νέα Αμμοχώστου

Ε/κ και Τ/κ ενωμένοι, με αγάπη για τον τόπο τους, έχουν κοινό συμφέρον να αγωνιστούν για την επίτευξη λύσης και την επανένωση της Κύπρου και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες της κοινωνίας των πολιτών και ιδιαίτερα της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης-Ενωμένη Κύπρος, ήταν το μήνυμα εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας και του Δήμου Δερύνειας που έγινε την περασμένη Πέμπτη.

Σε σημερινή ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρεται ότι η ανοικτή συζήτηση είχε θέμα το Κυπριακό και τις προοπτικές επίλυσής του και έγινε στο Υπαίθριο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παραδοσιακών Επαγγελμάτων Δερύνειας. Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι Βουλευτές Νίκος Τορναρίτης (ΔΗΣΥ) και Στέφανος Στεφάνου(ΑΚΕΛ) και ο Σενέρ Ελτζίλ, Γ.Γ. της Συντεχνίας Τουρκοκυπρίων Δασκάλων ΚΤÖS.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης και η Εκπρόσωπος της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος Χριστίνα Βαλανίδου.

Στις εισηγήσεις και τη συζήτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφέρθηκε ότι υπάρχει ελπίδα για πρόοδο στις συνομιλίες παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα και ότι οι δυσκολίες αυτές δεν είναι ανυπέρβλητες, σημειώνοντας ότι τα ζητήματα στα οποία επήλθε συμφωνία είναι πολύ περισσότερα από τα εναπομείναντα για συμφωνία.

Τονίστηκε ακόμη ότι η μη λύση και συνέχιση της παρούσας κατάστασης με εγκατάλειψη της επίτευξης του στόχου για μια Ομόσπονδη Δικοινοτική και Διζωνική ενωμένη Κύπρο θα σημαίνει μόνιμη διαγραφή της προοπτικής επανένωσης της Κύπρου, διαγραφή του δικαιώματος για επιστροφή, μόνιμη παρουσία Τουρκικών στρατευμάτων και ενισχυμένη παρουσία της Τουρκίας που θα αποτελούν σοβαρή απειλή τόσο για τους Ε/κ όσο και για τους Τ/κ.

Πηγή: SotiraNews/iKypros