Εκπλήξεις στους κανονισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης

CEB1 162 Βουλή των Αντιπροσώπων, Ειδήσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση
CEB1 662 Βουλή των Αντιπροσώπων, Ειδήσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Οι περιβόητοι κανονισμοί που θα διέπουν την νέα μορφή τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και πολύ σύντομα κατατίθενται στην Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση τους.

Το πακέτο των κανονισμών το οποίο ετοιμάζουν εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Εσωτερικών θεωρήθηκε από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή ότι είναι απαραίτητο να βρίσκεται ενώπιον της, στην παράλληλη συζήτηση για το νομοσχέδιο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι κανονισμοί , όπως πληροφορούμαστε από πηγές μας που κατοικοεδρεύουν στο Υπ. Εσωτερικών θα εμπεριέχουν και το στοιχείο της έκπληξης, αφού θα προστεθούν νέα στοιχεία στην νέα δομή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ακόμη θα περιγράφονται και τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις του κύριου πυλώνα τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι τα επαρχιακά συμπλέγματα.

Σημειώνεται ότι με την κατάθεση των κανονισμών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών υπό την Προεδρία της Ελένης Μαύρου και ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος με τον Γενικό Διευθυντή Κωνσταντίνο Νικολαίδη που έχει το γενικό πρόσταγμα θα τρέξουν την διαδικασία ώστε νομοσχέδιο και κανονισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης να βρίσκονται ενώπιον της ολομέλειας πριν τις θερινές διακοπές, ώστε να γίνουν νόμος τους κράτους . Από εκεί και έπειτα θα υπάρξει η περίοδος προσαρμογής με βάση τους νέους κανόνες ώστε από τον επόμενο χρόνο να λειτουργήσει σε φουλ ρυθμούς η τοπική αυτοδιοίκηση.

Πηγή: Offsite