Απεργία στα λεωφορεία στην ελεύθερη Αμμόχωστο

a 46 Ειδήσεις
a 1699 Ειδήσεις

Από τις οκτώ το πρωί η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου παραμένει χωρίς τα δημόσια λεωφορεία μετά την απεργία στην οποία κατήλθε το προσωπικό του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ). Όλα τα λεωφορεία παραμένουν σταθμευμένα στο κέντρο του Παραλιμνίου, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου. Είχαν προηγουμένως μεταφέρει τόσον τους μαθητές στα σχολεία τους όσον και τους εργαζόμενους στις δουλειές τους.

Η απεργία διαρκείας, όπως ανέφερε ο Κωστάκης Κυριάκου, οργανωτικός γραμματέας μεταφορών ΣΕΚ, ήταν απόφαση της γενικής συνέλευσης του προσωπικού, μετά την μακροχρόνιο διαφορά με την εταιρεία η οποία κάθε μήνα καθυστερεί την καταβολή των μισθών στους εργαζομένους ενώ υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος οι εργαζόμενοι να κάνουν Χριστούγεννα χωρίς την καταβολή του 13ου μισθού.

«Απο την εταιρεία», πρόσθεσε ο Κωστάκης Κυριάκου, «ζητούμε επίσης την καταβολή στο Ταμείο Προνοίας και όλων των οφειλών στα διάφορα ταμεία που καθυστερούν από τον περασμένο Μάιο».

Απο πλευράς της Διοίκησης του ΟΣΕΑ η κατάσταση παρουσιάζεται με τα μελανότερα χρώματα.

«Με το Υπουργείο Συγκοινωνιών» ανέφερε ο Δημήτρης Παντελή, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕΑ, «έχουμε μια μακροχρόνια διαφορά. Έχει 2-3 μήνες που τους αναφέραμε ότι τα λεφτά που μας δίνουν κάθε μήνα δεν μας φτάνουν. Από χτες οι εταιρείες ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ και ΕΚΟ σταμάτησαν να μας προμηθεύουν με καύσιμα αφού τους χρωστάμε καύσιμα από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Σ’ ότι αφορά το προσωπικό» συνέχισε ο Δημήτρης Παντελή, «χρωστάμε €200.000 στα ταμεία προνοίας από τον περασμένο Μάιο καθώς και τον 13ο μισθό, ο οποίος πρέπει να καταβληθεί σήμερα ή αύριο. Εδώ και 15 μέρες» συνέχισε «είμαστε σε διαβουλεύσεις με το Υπουργείο χωρίς όμως οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα. Μας συνεστήθη να κάνουμε υπομονή την οποία όμως δεν έχουν το προσωπικό και οι εταιρείες καυσίμων».

«Εμείς» κατέληξε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕΑ, «αναμένουμε τώρα απο το Υπουργείο να μας εμβάσει τα χρήματα για να πληρώσουμε τα ταμεία προνοίας των υπαλλήλων, να πληρώσουμε τον 13ο μισθό και να εξοφλήσουμε τις εταιρείες καυσίμων, διότι και να λυθεί η απεργία αν δεν τις πληρώσουμε δεν θα έχουμε καύσιμα».