Ο Θρύλος γονάτισε τη Γιουνάιτεντ!

a 39
a 2766

Η «κόλαση» του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν ήταν φιλόξενη για τους «κόκκινους διάβολους».

Ο Ολυμπιακός, σε ακόμη μια τεράστια ευρωπαϊκή του βραδιά, «έπνιξε» στα… κύματά του το μεγαθήριο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που ακούει στο όνομα «Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», κάνοντας πραγματικότητα και την ευχή του Κριστιάν Καρεμπέ!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας νίκησαν την ομάδα του Μόγιες με 2-0 και απέκτησαν προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο Μάντσεστερ στις 19 Μαρτίου.

Το σκορ άνοιξε στο 38’ ο Ντομίνγκεζ ενώ ο Κάμπελ στο 54’ διαμόρφωσε το τελικό το 2-0.

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με τους παίκτες του Μίτσελ να μπαίνουν δυνατά.

Πήγαιναν με πάθος πάνω στην μπάλα και προσπαθούσαν να μην αφήσουν τον αντίπαλο να έχει την κατοχή. Μάλιστα, η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ηρθε στο 8′.

Ο “Τσόρι” ήρθε μια… ανάσα από το γκολ! Περνώντας στην ταχύτητα δύο αντιπάλους, μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του από πλεονεκτική θέση, κόπηκε με το πραγματικά σωτήριο τάκλιν του Βίντιτς.

Οι φιλοξενούμενοι, απάντησαν στις ευκαιρίες αργότερα, όταν στο 17′, οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να διώξουν με το κεφάλι ένα κόρνερ, αλλά η μπάλα έφτασε στον Κλέβερλι, ο οποίος μέσα από την περιοχή είδε το σουτ του στην κίνηση να φεύγει άουτ.

Στη συνέχεια, οι Άγγλοι πήραν για λίγο την κατοχή στα πόδια τους, με τους “ερυθρόλευκους” ωστόσο να μην τους αφήνουν τον χώρο για να γίνουν απειλητικοί.

Αντιθέτως, οι παίκτες του Μίτσελ είδαν στο 26′ τον Πέρεζ να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ από τα αριστερά, έξω από την περιοχή. Η μπάλα, όμως πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντε Χέα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν την ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ και τελικά αυτό ήρθε στο 38′! Ο Μανιάτης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πήγε στον Ντομίνγκεζ, ο οποίος με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρούνεϊ εκτέλεσε ένα φάουλ, αλλά ο Μανωλάς έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι. Στη φάση χτύπησε και ο Φαν Πέρσι, ο οποίος ύστερα από λίγο μπήκε ξανά στο ματς, χωρίς να έχει πάθει κάτι.

Ετσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Μίτσελ μπήκαν ξανά συνετά, μένοντας πιστοί στο σχέδιο που είχε ο Ισπανός για το ματς και έχοντας φυσικά στο… σακούλι τους το γκολ του “Τσόρι”.

Μόλις στο 48′, ο Πέρεζ είδε το σουτ του να το μπλοκάρει ο Ντε Χέα.

Ωστόσο, το ίδιο δε συνέβη και στο 54′!

Ο Κάμπελ έξω από την περιοχή πέρασε τον Κάρικ και με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ισπανού, κάνοντας το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Από ‘κει και πέρα, οι “ερυθρόλευκοι” κυριάρχησαν στον αγώνα και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να δείξει το μεγαλείο της στο χορτάρι του “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Οι γηπεδούχοι, παρά το 2-0 συνέχισαν να πιέζουν. Στο 67′ η μπάλα μετά από κόντρα κατέληξε στον Ολαϊτάν, ο οποίος μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο τελευταία δεκάλεπτο, οι “κόκκινοι διάβολοι” ξεκίνησαν να πιέζουν. Στο 82′, ο Σμόλινγκ έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Φαν Πέρσι έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή, πέρασε το Μανωλά, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε από καλή θέση πέρασε πάνω από την εστία του Ρομπέρτο.

Στο 89′ ο Ρομπέρτο πρόλαβε να μπλοκάρει προ του Φαν Πέρσι και έτσι τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων δεν ήταν αρκετά για να δώσουν κάτι παραπάνω στη Γιουνάιτεντ.

Ο Ολυμπιακός, σε άλλη μία μαγική και… διαβολεμένη νύχτα του «έκαψε» τη Γιουνάιτεντ και απέκτησε το προβάδισμα για πρόκριση στους “8” του Champions League.

a1 8

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (67’ Φουστέρ), Πέρες (86’), Τσόρι (76’ Μασάντο), Ολαϊτάν.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Εβρά, Φέρντιναντ και Βίντιτς, Κάρικ, Κλέβερλι (60’ Γουέλμπεκ), Βαλέντσια (60’ Καγκάβα), Γιανγκ, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι.