Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

a 168 Ειδήσεις
a 3279 Ειδήσεις

Τετραήμερη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος, με αφορμή τη Θρονική εορτή του Αποστόλου Αντρέα, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.

​Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Μητροπολίτης μετέβη στο Φανάρι ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου και συνοδεύεται από τον Δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη και ομάδα πιστών.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, σε σύντομη τελετή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου παρέδωσε το χρυσό κλειδί της πόλης στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αποστόλου Αντρέα του Πρωτόκλητου, τελέστηκε αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προϊσταμένου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στο Συλλείτουργο συμμετείχε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, Αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εκπρόσωποι άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών.