Έκθεση με τίτλο “Τοπολογίες” στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Δερύνειας

a 7 Νέα Αμμοχώστου
a 836 Νέα Αμμοχώστου

Η έκθεση με τίτλο ΤΟΠΟΛΟΓΙΕΣ είναι το αποτέλεσμα επιλεγμένων εργασιών φοιτητών και αποφοίτων μέσα από μια συλλογική δραστηριότητα μεταξύ του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick, του Δήμου Δερύνειας και του IDEABAR. Οι εμπλεκόμενοι φοιτητές και απόφοιτοι έχουν κληθεί να προσεγγίσουν ξανά, καθώς και να φανταστούν ξανά την έννοια της Κυπριακότητας στο πλαίσιο της σύγχρονης συνδιαλλαγής της και της παρούσας δυναμικής της. Έχουν ενθαρρυνθεί και καθοδηγηθεί σε εγκαταστάσεις πολλαπλών και διαφοροποιημένων εικαστικών και σχεδιαστικών προσεγγίσεων, πρακτικών εφαρμογών και εκφράσεων που προκύπτουν από το σύγχρονο Κυπριακό αλλά και διεθνές Εικαστικό Τοπίο.

CEB11 5 Νέα Αμμοχώστου

Η έκθεση παίρνει τη μορφή μιας εικαστικής ερευνητικής μελέτης. Καλλιεργούνται και εξερευνώνται δημιουργικές εντάσεις μεταξύ παραδοσιακών και ιστορικών αναπαραστάσεων Κυπριακότητας, όπως παρατίθενται μέσα από τις συλλογές μουσείων και των σύγχρονων θεάσεων και εικαστικών υποθέσεων και όπως έχουν στοιχειοθετηθεί και μορφοποιηθεί στο πλαίσιο των ζητημάτων που έθεσε το πρότζεκτ.

Η εικαστική παρέμβαση στους χώρους του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Δερύνειας, καταδεικνύει την κριτική εικαστική χειρονομία του όλου εγχειρήματος: να προκληθούν κριτικές συσχετίσεις και επισημάνσεις σε καίρια ζητήματα και να αναδυθούν συλλογικές και προσωπικές αφηγήσεις γύρω από την έννοια της Ταυτότητας ρίχνοντας φως, ίσως στα κλισέ της, στις πραγματικότητες και φαντασιώσεις της και στις κατασκευές της, που θα στρέψουν το βλέμμα στις δυνατότητες μα και στις ασάφειες μιας εκ νέου θεώρησης της ταυτότητας της Κύπρου και του κόσμου της. Η έκθεση έρχεται σαν συνέχεια της εικαστικής και σχεδιαστικής έρευνας των φοιτητών μας γύρω από αυτά τα θεματικά πεδία μέσα από συναφείς δράσεις και εκθέσεις των τελευταίων τριών χρόνων.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Δερύνειας κύριος Άντρος Καραγιάννης.

Εγκαίνια: Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, 19:30.
Διάρκεια μέχρι το τέλος Αυγούστου 2016.
Λειτουργία: Δευτέρα – Σάββατο 09:00 – 13:00 & 15:00 – 18:00,
Επικοινωνία: Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Δερύνειας, Δημήτρη Λιπέρτη αρ. 3, Δερύνεια, τηλ. 23 102771