Η Σωτήρα τίμησε την εθνική επέτειο του “ΟΧΙ”

a 27
a 1951

Με μια σεμνή τελετή που διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, ο Δήμος Σωτήρας τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τη μάχη που έδωσε ο ελληνισμός ενάντια στον φασισμό και τις Δυνάμεις του Άξονα.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, κ. Δημήτρης Παπαδάκης ο οποίος εξήρε τον αγώνα των Ελλήνων αλλά και Κυπρίων εθελοντών, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στο πεδίο των μαχών. Ανέφερε παράλληλα, πως είναι σημαντική σε τέτοιες επετείους η υπενθύμιση της ανάγκης συσπείρωσης και ομόνοιας που πρέπει να διακατέχει τον ελληνισμό για την αντιμετώπιση των προκλήσεων από τις ξένες δυνάμεις, έχοντας ως παράδειγμα και τις πρόσφατες παραβιάσεις του τουρκικού στόλου στην Κυπριαή ΑΟΖ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του Κέντρου Νεότητας Σωτήρας με χοροδιδάσκαλο τον Χριστόδουλο Καμινιώτη, το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Εργαστηρίου Παραδοσιακών Χορών των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας με χοροδιδάσκαλο την Αϊμιλη Ζένιου και η Δημοτική Χορωδία Σωτήρας με μαέστρο τον Λουκά Ζυμαρά. Την επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου, Μαρίνος Παυλικκάς, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε ο Κυριάκος Αττούνης.

Πηγή: sotira.org.cy