Κύκλωμα σικέ αγώνων με πλοκάμια στην Κύπρο

α 27
α 33

Στην Κύπρο κατόπιν εντολών από την Ελλάδα παίζονταν τεράστια ποσά στο στοίχημα σε προσυνεννοημένους αγώνες. Στο κύκλωμα πρωταγωνιστούσαν ποδοσφαιριστές, διαιτητές, πράκτορες στοιχημάτων, ιδιοκτήτες ομάδων, καθώς και αρκετοί άλλοι που είχαν το ρόλο του παίχτη στα στοιχήματα.

Στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιου και στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, προτείνεται να παραπεμφθούν σε δίκη και δύο Κύπριοι. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Θεοχαρίδη 39 ετών και τον Νεοκλή Θεοχαρίδη 34 ετών από τη Λευκωσία.

Ανάμεσα στα άτομα που προτείνονται για να παραπεμφθούν σε δίκη εντύπωση προκαλούν τα ονόματα του πρώην Προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέου, του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Πειραιώς και του Άρη Θεσσαλονίκης Αβραάμ Παπαδόπουλου και του ποδοσφαιριστή Κώστα Μενδρινού.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα που ετοίμασε ο αντιεισαγγελέας αναφορικά με το σκάνδαλο «koriopolis» (όπως το αποκαλούν στην Ελλάδα), τη χρονική περίοδο 2010-2011 κατέθεταν από την Ελλάδα μεγάλα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς στοιχηματικών εταιρειών.

Από τους λογαριασμούς των εταιρειών, άτομα στην Κύπρο αναλάμβαναν να στοιχηματίσουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα για τα οποία υπήρχε εκ των προτέρων ενημέρωση για την έκβαση των αποτελεσμάτων.

Τα άτομα στην Κύπρο καρπώνονταν προμήθεια από τα κερδοφόρα στοιχήματα. Πέραν από τους δύο Κύπριους που προτείνονται για παραπομπή σε δίκη, τουλάχιστον άλλοι δύο συμπατριώτες μας αναφέρονται σε διαλόγους που αποκάλυψε χθες το «Βήμα», σύμφωνα με τους οποίους ενεργούσαν ως μεσάζοντες για να στοιχηματίζουν μεγάλα ποσά στην Κύπρο για λογαριασμό ποδοσφαιριστών ή άλλων από την Ελλάδα.

Ο ποδοσφαιριστής Αβραάμ Παπαδόπουλος κατηγορείται ότι συμμετείχε στο παράνομο στοίχημα προκαθορισμένης ή μη απόδοσης, και το όνομά του αναφέρεται σε στοιχήματα που παίχτηκαν στην Κύπρο.

Αποσπάσματα από τους διαλόγους για τα στοιχήματα:

● Στις 8/2/2011, μετά από γραπτό μήνυμα, που απέστειλε στον Δημήτριο Ζαβαντία, ο τελευταίος, σε συνεργασία με τον σύνδεσμό του στην Κύπρο (τηλ. 003572255****), έβαλε στον ως άνω κωδικό του και για λογαριασμό του άλλα €10.000 ευρώ, με τα οποία στοιχημάτισε στο ασιατικό στοίχημα. Στις 10/2/2011, μετά από γραπτό μήνυμα, που απέστειλε στον Δημήτριο Ζαβαντία, ο τελευταίος, σε συνεργασία με τον Βασίλειο Καρακούλια και τον σύνδεσμό τους στην Κύπρο, έβαλε στον ως άνω κωδικό του και για λογαριασμό του άλλα 10.000 ευρώ, με τα οποία στοιχημάτισε στο ασιατικό στοίχημα.

● Την 1/3/2011, με γραπτό μήνυμα, που του απέστειλε ο Δημήτριος Ζαβαντίας, τον ενημέρωσε ότι, εφεξής, θα παίζει στοίχημα στον κωδικό *********** και ότι, τα κέρδη του από το στοίχημα ανέρχονται στο ποσό των 8.000 ευρώ. Ο ως άνω νέος κωδικός του χορηγήθηκε, μετά από συνεργασία των συγκατηγορουμένων του Δημητρίου Ζαβαντία, Βασιλείου Καρακούλια και Γεωργίου Τσεκερίδη, πάνω στον κωδικό ** του τελευταίου, με σκοπό να καρπώνονται ολόκληρο το ποσό της προμήθειας, που ελάμβαναν από τη στοιχηματική εταιρεία, επί του ποσού, που κάθε φορά στοιχημάτιζαν, οι Δημήτριος Ζαβαντίας και Βασίλειος Καρακούλιας και να μην την μοιράζονται αυτοί με τους συνεργάτες τους στην Κύπρο (Π****** και Μ*****).

● Στις 4/3/2011, με γραπτό μήνυμα, που ο Δημήτριος Ζαβαντίας απέστειλε στον σύνδεσμό του στην Κύπρο (τηλ. 357994*****), τον ενημέρωσε ότι, το στοίχημα που έπαιξε (ο Αβραάμ Παπαδόπουλος) ήταν «+1.5 ΟΒΕΡ 19.000».

Προτείνει παραπομπή δύο Κυπρίων σε δίκη

Σε άλλο σημείο του πορίσματος του αντιεισαγγελέα υπάρχουν διάλογοι στους οποίους συμμετέχουν οι δύο Κύπριοι που προτείνονται να παραπεμφθούν στη δίκη:

● Στις 3-2-2011 ο Βασίλειος Καρακούλιας (Α) τηλεφώνησε στον Κύπριο………(Β). Η συζήτηση που ακολούθησε έχει ως εξής:

Α: Έλα ρε έτοιμο ρε.

Β: Τι έτοιμο;

Α: Ναι, όλα είναι ρε.

Β: Τι όλα;

Α: Ε, εντάξει ρε οκ ρε.

Β: Θα το πάρουμε;

Α: Ναι ρε, Θα το πάρουμε.

Β: Στημένο;

Α: Ε, ναι θα γίνει αφού το κλήρωσε ο **** ρε.

Β: Δεν το κλήρωσε, το’ κανε 1.85.

Α: Κι 1,70 να το κάνει πάλι θα ξαναπαίξουνε αυτοί.

● Στις 3/2/2011 ο Βασίλειος Καρακούλιας (Α) συνομίλησε τηλεφωνικώς με τους Κύπριους ……… και ………(Β). Η συνομιλία τους έχει ως εξής:

Β: Για τον Ατρόμητο πού το άκουσες ότι είναι στημένο;

Α: Μου το ‘χανε πει από το πρώτο παιχνίδι εμένα και το θυμήθηκα, το ‘πιασα. Το ‘χα πει εγώ του Κωνσταντίνου, πες του να δεις, από το πρώτο παιχνίδι με το που τελείωσε. Και χθες παίρνω και μου τα μασάγανε χθες.

Β: Σου τα μασάγανε ε;

Α: Ναι ρε.

Β: Γιατί σου τα μασάγανε;

Α: Δεν ήθελαν να μου πούνε ρε.

Β: Δεν ήθελαν να σου πούνε.

Α: Μμμμ. Μου το ‘πανε, σήμερα το μεσημέρι μου το ‘πανε.

Β: Μα σήμερα το μεσημέρι ξεκινήσανε το trading…..

Α: Δεν ξέρουνε να παίζουνε αυτοί, δεν ξέρουνε να παίξουνε.

Β: Δεν ξέρουν να παίξουν στον ΟΠΑΠ. Ο Μιχάλης τους έβαλε 80.000 ρε Βασίλη.

Α: Τους έβαλε, τους έβαλε;

Β: 80.000 τους έβαλε.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ