Ξέσπασμα Χριστόφια κατά Πανεπιστημίου Κύπρου και ακαδημαϊκών

a 65 Ειδήσεις
a 1833 Ειδήσεις

Η Ιστορία δεν μπορεί να παραγράφεται και να παραχαράσσεται με χυδαίο τρόπο, ήταν το μήνυμα που θέλησε να αποστείλει προς τους κυβερνώντες ο τέως Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.

Από το βήμα εκδήλωσης τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στον Στρόβολο, ο τέως Πρόεδρος αναφέρθηκε στην άνοδο του φασισμού λόγω της οικονομικής κρίσης και προέτρεψε τους νέους να συσπειρωθούν γύρω από το φοιτητικό κίνημα και να κινητοποιούνται εναντίον του όποιου καθεστώτος και του σημερινού και στην καταπίεση της Τρόικας.

Κάλεσε τους νέους και τους μαθητές να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να επανέλθει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προώθησαν, όπως είπε, η δική του διακυβέρνηση και η διακυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου και τώρα έχει πάρει την κατιούσα. Καταφέρθηκε κατά εκπαιδευτικών ότι δεν εμφορούνται από τα δημοκρατικά ιδεώδη και ξέσπασε εναντίον του Πανεπιστημίου Κύπρου σημειώνοντας ότι άλλο περίμενε και άλλο είναι στην πραγματικότητα.

Τόνισε ότι έχει πολλά να πει για τους ακαδημαϊκούς που αντί να είναι πρωτοπόροι και αγωνιστές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας, κάθε άλλο παρά κρατούν στην τσέπη τους μια τέτοια ταυτότητα. Ο Δ. Χριστόφιας υπέδειξε πως δεν είναι όλοι οι ίδιοι, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι ύβρις κατά του εργατικού κινήματος και αποκύημα της φαντασίας του φασισμού, του νεοφασισμού και της αντίδρασης. Κάλεσε όλους σε αγώνα για καλύτερες μέρες και για ξεπέρασμα της Τρόικας.

Ο τέως Πρόεδρος υποστήριξε ότι στον τόπο μας ξαναγράφεται η Ιστορία, όπως ξαναγράφεται από τις αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο. Μίλησε για καπηλεία της Ιστορίας, με ισοπέδωση της αντίστασης στο πραξικόπημα από τους ΕΟΚΑβητατζήδες, τους πραξικοπηματίες.

Ο Δ. Χριστόφιας τόνισε ότι πρόκειται ηθικό έγκλημα ασυγχώρητο και υπογράμμισε: «Η Ιστορία γράφεται με το αίμα των λαών, με το αίμα των ανθρώπων που προβάλλουν αντίσταση, με το αίμα των εργαζομένων και δεν είναι δυνατόν μια δράκα ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται στην εξουσία, στο τέλος της ημέρας, να διαστρεβλώνουν με χυδαίο τρόπο την Ιστορία».

Ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε αγανάκτηση για ό,τι συμβαίνει σήμερα στον τόπο μας, υποδεικνύοντας πως δεν μπορεί στην επέτειο της εισβολής και στην επέτειο του πραξικοπήματος να τιμούνται πραξικοπηματίες και να ισοπεδώνεται η αντίσταση μαζί με τη φασιστική επίθεση κατά του Προεδρικού.

Μίλησε για τα εγκλήματα της Χούντας, της ΕΟΚΑ Β’ και του Γρίβα, και τόνισε ότι η Κύπρος σήμερα, 40 χρόνια από την καταστροφή, εξακολουθεί να βιώνει τα θλιβερά αποτελέσματα του προδοτικού πραξικοπήματος της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ και της τουρκικής εισβολής.

Πηγή: Φιλελεύθερος