Βέργας: «Θα πάρω πολλούς μαζί μου»

a 44 Ειδήσεις
a 1812 Ειδήσεις

Ενώ όλα έδειχναν ότι χθες θα ανακοίνωνε την παραίτησή του -κι ενώ και ο ίδιος επικοινώνησε με διάφορους πολιτικούς και κομματικούς παράγοντες για να τους ευχαριστήσει για τη συνεργασία που είχαν- ανέκρουσε πρύμναν ο Σάββας Βέργας και δεν παραιτείται.

Πληροφορίες μάλιστα τον φέρουν να απειλεί στο παρασκήνιο ότι «θα πάρει πολλούς μαζί του» εάν συνεχιστεί η στοχοποίησή του, όπως υποστηρίζει. Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών τον έφεραν σε ρήξη και με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, στον οποίο είχε υποσχεθεί ότι θα παραιτηθεί.

Η απόφασή του τελικά να μην το πράξει έκανε ανάστατο το ΔΗΚΟ, οδηγώντας το κόμμα σε επίσημη ανακοίνωση με την οποία ζητεί την παραίτησή του.

Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με τα σημερινά δημοσιεύματα για το δήμαρχο Πάφου και τις εξελίξεις σχετικά με την όλη υπόθεση, το Δημοκρατικό Κόμμα σημειώνει τα εξής:

1. Από την πρώτη στιγμή, το Δημοκρατικό Κόμμα δήλωσε ότι θα πρέπει η Αστυνομία, η Ελεγκτική Υπηρεσία και η Δικαιοσύνη να αφεθούν ανεπηρέαστες και απερίσπαστες να επιτελέσουν το έργο τους.

2. Επίσης από την πρώτη στιγμή, ο πρόεδρος και η Γραμματεία του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισαν την αναστολή της συμμετοχής του κ. Βέργα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος όπου μετέχει ex-officio με την ιδιότητα του εκλελεγμένου Δημάρχου.

3. Σε χτεσινή επικοινωνία του με τον κ. Βέργα, ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, συνέστησε στον κ. Βέργα να παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου προκειμένου να μην επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Πάφου μετά και την απόφαση Δημοτικών Ομάδων του Δήμου για μη-συνεργασία μαζί του και αποχή από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης».

Βγήκε μπροστά η Μαρία με καταγγελίες για τη συναυλία Βανδή!

Τις προθέσεις του δημάρχου ενδεχομένως αποκαλύπτει και η κίνηση της συνεργάτιδάς του Μαρίας Σολομωνίδου, η οποία χθες κατήγγειλε στον γενικό ελεγκτή τον δημοτικό σύμβουλο Βάσο Δημητρίου για οικειοποίηση χρημάτων από τη συναυλία της Δέσποινας Βανδή!

Τον καταγγέλλει ακόμα ότι ως μέλος της πολεοδομικής επιτροπής και ως μέλος της εποπτικής επιτροπής του ΣΑΠΑ λάμβανε χορηγίες από διάφορους επιχειρηματίες, οι οποίοι υπέβαλαν συγκεκριμένες αιτήσεις για πολεοδομικές άδειες και δεν τους δίνονταν οι νόμιμες αποδείξεις. Απορρίπτει και διαψεύδει ο δημοτικός σύμβουλος.