Αποχαιρετά το ευρωπαϊκό ταξίδι με το κεφάλι ψηλά το ΑΠΟΕΛ

a 407
a 7408
Mε το κεφάλι ψηλά φεύγει από την Ευρώπη ο ΑΠΟΕΛ, που αν και δέχτηκε πέντε γκολάκια από τη Ρεάλ, εντούτοις σκόραρε δις σε μια δύσκολη έδρα και απέδειξε ότι δίκαια έφτασε μέχρι εδώ. Τελικό σκορ 5-2 και συνολικό 8-2 (3-0 για την Ρεάλ ήταν ο πρώτος αγώνας)… 

Και κάπως έτσι έκλεισε ο φετινός εντυπωσιακός κύκλος του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη, που κράτησε από τον β’ προκριματικό γύρο (13 Ιουλίου) και τον αγώνα στην Αλβανία με την Σκεντερμπέου.

Αμαρκάριστος ο Ρονάλντο
H Ρεάλ εξάσκησε, όπως αναμενόταν, έντονη πίεση από την αρχή, με τον ΑΠΟΕΛ να προσπαθήσει να κλείσει γερά στην άμυνα και να επιχειρεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις με αντεπιθέσεις.

Οι γαλαζοκίτρινοι άντεξαν μέχρι το 25΄, όταν ο Μαρσέλο έστειλε μπαλιά προς την περιοχή. Αφού πέρασε από πολλά πόδια, κατέληξε στον Ρονάλντο, που «προειδοποίησε» ένα λεπτό προηγουμένως και εύκολα, αφού ήταν αμαρκάριστος, πλάσαρε τον Πάρντο, κάνοντας το 1-0.

Και δεύτερο «χτύπημα»
Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο «χτύπημα» από την Ρεάλ. Στο 36΄ Μαρσέλο έδωσε στον Κακά, ο οποίος από πλάγια εκτός της περιοχής, βρήκε χώρο και με ένα ασύλληπτο σουτ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του ΑΠΟΕΛ, γράφοντας το 2-0. Ο ίδιος παίκτης στο 41′ είχε δοκάρι.

Ξεθάρρεψε ο ΑΠΟΕΛ
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ ξεθάρρεψε κάπως και επιδίωξε περισσότερα πράγματα απέναντι στην Ρεάλ και μάλιστα έκανε και το πρώτο σουτ (και στις δύο αναμετρήσεις) προς την εστία της ομάδα της Μαδρίτης, με τον Χαραλαμπίδη να επιχειρεί το σουτ εκτός της περιοχής και την μπάλα να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια.

Η ομάδα της Λευκωσίας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και ότι καλό έβγαινε ήταν από την πλευρά του ΑΠΟΕΛ, αφού η Ρεάλ είχε πλέον κατεβάσει –κατά πολύ- τις ταχύτητές της. Στο 68΄ο Μαρσίνιο έβγαλε μπαλιά στο κενό χώρο στον Μαντούκα, ο οποίος βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ, πέτυχε το τιμητικό τέρμα, μειώνοντας σε 2-1.

Το γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στον ΑΠΟΕΛ που διεκδίκησε την ισοφάριση και μπορούσε να το πετύχει, όμως ο βήχας κόπηκε στο 76΄, όταν ο Ρονάλντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-1.

Απίστευτη τροπή
Στη συνέχεια ο ρυθμός πήρε απίστευτη ένταση, με σκορ να έχει συνεχείς αυξομειώσεις. Ο Καγιεχόν στο 80′ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1 και ο Σολάρι στο 82′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Αντόρνο μείωσε σε 4-2.

Ο επίλογος
Το τελικό 5-2 που αποτελεί και τον επίλογο στην ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ έγραψε ο Ντι Μαρία στο 84′, όταν κρέμασε τον Πάρντο. Οι γαλαζοκίτρινοι μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα, όμως από κοντά ο Σολάρι στο 85΄πέταξε την ευκαιρία.

Γκολ: 26′ Ρονάλντο, 36′ Κακά, 76′ Ρονάλντο, 80′ Καγιεχόν, 84′ Ντι Μαρία / 68′ Μαντούκα, 82′ πεν. Σολάρι
Κίτρινες: 75΄Πουρσαϊτίδης
Κόκκινη: –

Ρεάλ (Ζ. Μουρίνιο): Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Βαράν, Μαρσέλο (46΄Καγιεχόν), Σαχίν, Γκρανέρο (65΄ Αλμπιόλ), Κακά, Άλντιντοπ, Ρονάλντο, Ιγκουαϊν (46΄ Ντι Μαρία).
Στον πάγκο έμειναν οι Αντάν, Μπενζεμά, Οζίλ, Αλόνσο.

ΑΠΟΕΛ (Ι. Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Μποαβεντούρα, Ζόρζε, Κακά, Πουρσαϊτίδης,Μοραίς, Πίντο (78΄Σατσιάς), Μαντούκα (68΄ Αντόρνο), Μαρσίνιο, Χαραλαμπίδης, Αΐλτον (70΄Αΐλτον).
Στον πάγκο έμειναν οι Xιώτης, Σατσιάς, Ηλία, Αλεξάνδρου, Έλντερ Σόουζα.

ΤΙΜΕLINE:
Α’ ημίχρονο
2′ – Κεφαλιά του Ιγκουαϊν, πέρασε ελάχιστα έξω.
5′ – Λάθος του Κακά, ο Ρονάλντο βρέθηκε απέναντι στον Πάρντο, ο οποίος έκλεισε σωστά την γωνιά του.
25′- Ο Ρονάλντο κέρδισε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ, ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.
26′- ΓΚΟΛ! 1-0, Ρονάλντο. Ο Μαρσέλο έκανε την μπαλιά προς τα μέσα. Πέρασε από όλους και κατέληξε στον αμαρκάριστο Ρονάλντο που με πλασέ έκανε το 1-0.
36′ – ΓΚΟΛ! 2-0, Κακά. Ο Βραζιλιάνος με σουτ πλάγια εκτός της περιοχής έκανε το 2-0.
41′ – Πλασέ του Κακά, χτύπησε στο δοκάρι και πήγε εκτός.

Β’ ημίχρονο
55′ – Σουτ του Χαραλαμπίδη πάνω από τα δοκάρια.
68′ – ΓΚΟΛ! 2-1, Μαντούκα. Ο Μαρσίνιο έδωσε στον Μαντούκα, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1.
72′ – Ωραία ενέργεια από τον Χαραλαμπίδη, όμως το πλασέ του άγγιξε την μπάλα ο Κασίγιας διώχνοντας την σε κόρνερ.
74′ – Πλασέ του Αΐλτον, η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα, όμως σταμάτησε στον Σολάρι.
76′ – ΓΚΟΛ! 3-1, Ρονάλντο. Απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Ρονάλντο έκανε το 3-1
80′ – ΓΚΟΛ! 4-1, Καγιεχόν. Ο Καγιεχόν ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε 4-1
82′ – ΓΚΟΛ! 4-2, Σολάρι (πέναλτι). Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Σολάρι και 4-2.
84′ – ΓΚΟΛ! 5-2, Ντι Μαρία. Ο Ντι Μαρία κρέμασε τον Πάρντο και έγραψε το τελικό 4-2.