Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

a 66 Ειδήσεις
a 7547 Ειδήσεις
Με την αγαστή συνεργασία του κράτους, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για Ατομα με Αυτισμό, όπως δήλωσε σήμερα η Ελση Χριστόφια, σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, έχει επιτύχει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για στήριξη των παιδιών με αυτισμό από τη νηπιακή ηλικία μέχρι τη σχολική ένταξη… 

Οπως είπε η κ. Χριστόφια σε ομιλία της στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου), στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης του Παγκυπρίου Συνδέσμου για Ατομα με Αυτισμό, ο Σύνδεσμος ”συνεχίζει να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο για την επίτευξη του απώτερού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από την ένταξη των ατόμων με αυτισμό στο κοινωνικό σύνολο”.

Η κ. Χριστόφια συνεχάρη ”θερμά την Πρόεδρο και τα Μέλη του Συνδέσμου, για την αδιάλειπτη δράση και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν προς επίτευξη των στόχων του Συνδέσμου” και, αναφερόμενη στο σκοπό της σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης, δήλωσε ότι αυτός ”είναι η διαφώτιση γύρω από τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό”, που έχει καθιερωθεί για τις 2 Απριλίου και την ημερομηνία αυτή θα συμμετάσχει η Κύπρος για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Παγκόσμια Εκδήλωση ”Light It Up Blue”.

”Η εκδήλωση αυτή”, είπε η κ. Χριστόφια, ”στοχεύει, μέσα από το μπλε φωτισμό, που θα προβληθεί σε κεντρικά κτίρια των πρωτευουσών των χωρών που μετέχουν στη διεθνή αυτή κινητοποίηση, στο να δοθεί το μήνυμα της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με αυτισμό”.

”Στις 2 Απριλίου”, συνέχισε η κ. Χριστόφια, ”θα συμβάλουμε στην παγκόσμια κινητοποίηση για αφύπνιση συνειδήσεων και για υπενθύμιση του χρέους της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους”.

Παράλληλα με το φωτισμό κεντρικών κτιρίων της πρωτεύουσας, με χαρά διαπιστώνουμε, πρόσθεσε η κ. Χριστόφια, ”ότι και άλλοι Δήμοι, όπως ο Δήμος Λεμεσού, έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση αυτή”.

”Τα μέλη του Συνδέσμου για τα Ατομα με Αυτισμό Κύπρου”, δήλωσε η κ. Χριστόφια, ”εργάζονται πάνω σε εθελοντική βάση και είναι επιφορτισμένα με ένα αρκετά δύσκολο έργο”, στο οποίο, συνέχισε, ”είμαστε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι, αφού ο αυτισμός, ως ιατρικό αλλά και κοινωνικό πρόβλημα, είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους”.

”Ο Σύνδεσμος για τα Ατομα με Αυτισμό Κύπρου”, είπε η κ. Χριστόφια, ”με τις πολύπλευρες εκδηλώσεις του, όχι μόνο ευαισθητοποιεί και ενημερώνει το κοινό, αλλά, μέσα από τα Κέντρα Παρέμβασης που λειτουργεί, ενισχύει τις προσπάθειες του κράτους για την απάμβλυνση των πολλαπλών και ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό”.

Πηγή: iKypros.com