Πονοκέφαλος οι τετράτροχες στην Αγία Νάπα

CE91 2 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CE91 49 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Μετά από πολλές καταγγελίες τουριστών τις προηγούμενες βδομάδες, σε ύφεση βρίσκεται στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά το πρόβλημα οχληρίας που προκαλούσαν νεαροί τουρίστες που οδηγούσαν τετράτροχες μοτοσικλέτες «γουρούνες» και οχήματα τύπου «μπάκι». Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Γιώργος Οικονόμου.

Παράλληλα είπε ότι εκτός από τις καταγγελίες, ρόλο στη μείωση του προβλήματος διαδραμάτισε και η αναχώρηση από την περιοχή νεαρών Βρετανών τουριστών που ήταν η πρώτη αιτία της συγκεκριμένης οχληρίας. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, οι παρανομίες των νεαρών τουριστών αφορούσαν κυρίως επικίνδυνη οδήγηση και παραβίαση βασικών κανόνων του κώδικα οδήγησης, καθώς και μη χρήση κράνους.

«Η επιτήρηση του φαινομένου συνεχίζεται, αλλά σίγουρα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, ενώ από την αρχή της τουριστικής περιόδου έγιναν εκατοντάδες καταγγελιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου.

Χαρακτηρίζοντας τη φετινή εικόνα της τουριστικής χρονιάς ήπια και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού ήταν ώς τώρα και οι καταγγελίες ατόμων που αποπειράθηκαν να εμπορευτούν τις γνωστές χαρτοσακούλες με το αέριο ευτυχίας ή γέλιου. Σημειώνεται ότι όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και αυτό το καλοκαίρι η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου ενισχύεται καθημερινά από μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου, αλλά και της ΜΜΑΔ, όσον αφορά στην επιτήρηση των τουριστικών της περιοχών.

Σκοπός της Αστυνομίας γενικά και κατ’ επέκταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου είναι η διευκόλυνση του κοινού και όχι οι καταγγελίες οδηγών, τόνισε ο κ. Οικονόμου. Ωστόσο, υπογράμμισε ταυτόχρονα, όσον αφορά τις περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας η παράνομη στάθμευση θα καταγγέλλεται. Παράνομη στάθμευση, συνέχισε, θεωρείται αυτή που παρακωλύει την ομαλή διέλευση άλλων οδηγών ή συνιστά κίνδυνο ασφάλειας σε άλλα οχήματα.

Και στις δύο περιοχές, τόνισε ο κ. Οικονόμου, υπάρχουν χώροι στάθμευσης, αρκεί οι οδηγοί να είναι διατεθειμένοι να σταθμεύσουν 200-300 μέτρα από την παραλία και να κατευθυνθούν σε αυτή πεζή, διασφαλίζοντας και τα αυτοκίνητά τους, αλλά και την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα επίσης με τον δήμαρχο Αγίας Νάπας, Γιάννο Καρούσο, οι ενδείξεις των τελευταίων ημερών παραπέμπουν σε οριακή πληρότητα κλινών σε ξενοδοχεία και γενικά τουριστικά καταλύματα στο θέρετρο που αγγίζει το 100%, κατάσταση που αναμένεται να διατηρηθεί και μέχρι το τέλος του μήνα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και λοιπών υποστατικών αναψυχής, υποστηρίζουν ότι η κίνηση στα υποστατικά τους είναι μειωμένη και δεν ανταποκρίνεται στα ποσοστά πληρότητας των κλινών. Και αυτό γιατί οι τουρίστες, και κυρίως οι προερχόμενοι εκ Ρωσίας, δεν ξοδεύουν σημαντικά χρήματα.

Πηγή: Φιλελεύθερος