Γίναμε ρεζίλι σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα

a 49 Cities
a 1541 Cities

Η βόμβα στο σπίτι της μητέρας του διαιτητή Θωμά Μούσκου, καθώς επίσης το λουκέτο στην αγωνιστική δραστηριότητα που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών, κάνει τον γύρο ολόκληρης της υφηλίου.

Κι όταν λέμε της… υφηλίου είναι μία πραγματικότητα. Ειδησεογραφικά δίκτυα από όλο τον πλανήτη έχουν ειδήσεις και ρεπορτάζ από την λιλιπούτεια ποδοσφαιρικά Κύπρο, με σχόλια που δεν είναι καθόλου τιμητικά. Ουσιαστικά γινόμαστε ρεζίλι των σκυλιών σε όλο τον πλανήτη!

Τα σχετικά δημοσιεύματα αρχίζουν από τις ευρωπαϊκές χώρες. περνούν τον Ατλαντικό, πάνε στις Ηνωμένες Πολιτείες, από κει στη Λατινική Αμερική, στην Ασία την Αυστραλία ακόμη και στην Αφρική (Ζάμβια).

Στα ρεπορτάζ των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων του πλανήτη τονίζεται ότι οι βομβιστικές επιθέσεις είναι σύνηθες φαινόμενο στο κυπριακό ποδόσφαιρο κι ότι η βόμβα στο σπίτι της μητέρας του Θωμά Μούσκου ήταν το τέταρτο επεισόδιο τον τελευταίο χρόνο.

Το BBC αναφέρει ότι είχαν προηγηθεί βομβιστικές επιθέσεις στο οίκημα του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, σε βοηθό διαιτητή από τη Λεμεσό (σ.σ. Ανδρέας Ανδρέου) και κατά του πρώην προέδρου του Σ.Δ.Κ. Λεόντιου Τράττου. Στα ρεπορτάζ σημειώνεται επίσης ότι στον χώρο του κυπριακού ποδόσφαιρου σε πολλές περιπτώσεις λύνουν με… βόμβες τις διαφορές τους.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το NBC, αναφέρει και το σκεπτικό των βομβιστών: «Ξέρετε, αυτοί οι διαιτητές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αν επιτεθούμε στους γονείς τους, θα… βελτιωθούν και η ομάδα μας θα πάρει τους τρεις βαθμούς»! Υπάρχουν μάλιστα και σχόλια αναγνωστών, οι οποίοι τονίζουν ότι οι Αμερικάνοι δεν έχουν την ίδια κουλτούρα με τους Κύπριους.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα από το αγγλικό ΒΒC, το αμερικάνικό NΒC, του Guardian, και της αυστραλιανής Sydney Morning Herald.

a1 5 Cities

a2 2 Cities

a3 2 Cities

Πηγή: SentraGoal