Τα ηνία του Δήμου Λύσης στον Αντρέα Καουρή

CEB1 175 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση
CEB1 1091 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ανέλαβαν τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017, ο νέος Δήμαρχος Λύσης Αντρέας Καουρής και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του προσφυγικού Δήμου, όπως αυτό, προέκυψε από τις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου 2016.

Τα οκτώ μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λύσης κατά αλφαβητική σειρά είναι:

Αντρέου Κυριάκος (Κάκος), Ιωακείμ Ελένη, Κοντοβούρκης Κυριάκος, Κουής Κυριάκος, Μάμας Δημήτρης, Ρουσής Χαράλαμπος (Πάμπος), Τοφιά- Παμπόρη Μαργαρίτα και Τσαλακού Γεωργία.

Σε συνάντησή τους στα προσωρινά γραφεία του Δήμου στη Λάρνακα, ο τέως Δήμαρχος Σίμος Παστός, ενημέρωσε το διάδοχό του για τρέχοντα θέματα του Δημαρχείου και παράλληλα αποδέχτηκε παράκλησή του να πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις ώστε ο Δήμος να μπορεί να αξιοποιεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του.

Ο Αντρέας Καουρής σε σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε θερμά τον Σίμο Παστό για την ολοπρόθυμη ανταπόκρισή του στο κάλεσμά του να συνεχίσει να βοηθά, να ενδιαφέρεται και να συμπαραστέκεται στον κατεχόμενο Δήμο μας.

Αναφερόμενος στο συνολικό έργο και την προσφορά του Σίμου Παστού, ο νέος Δήμαρχος, είπε ότι χαρακτηρίζονται από εντιμότητα, ανιδιοτέλεια, συλλογικότητα και συναίνεση, στοιχεία που θα πρέπει να αποτελούν πυξίδα και για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο τέως Δήμαρχος, πρόσθεσε ο Αντρέας Καουρής, με το ήθος, την ευπρέπεια, την ευγένεια του χαρακτήρα του και τη βαθιά προσήλωση στο καθήκον και την αποστολή του μέσα στις δοσμένες δύσκολες συνθήκες του ξεριζωμού και της προσφυγιάς, άφησε το δικό του στίγμα ανθρώπου και Δημάρχου στην ιστορία του προσφυγικού μας Δήμου.

Ο Σίμος Παστός στη δική του σύντομη ομιλία, ευχαρίστησε τα μέλη του Δημοτικού του Συμβουλίου για τη δημιουργική, γόνιμη πενταετή συνεργασία που είχε μαζί τους και εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνεχίσει να προσφέρει κάθε βοήθεια στο Δήμο, ως ενεργός πολίτης για το καλό της Λύσης.

«Πάντα θα είμαι δίπλα στη Λύση και τους Λυσιώτες», είπε χαρακτηριστικά με συγκίνηση, ο Σίμος Παστός.