Ληστές έστησαν καρτέρι σε ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου -τον πυροβόλησαν μπροστά στα μάτια της γυναίκας και της κόρης του

a 202 Ειδήσεις
a 2920 Ειδήσεις

Σε φονικό παραλίγο να εξελιχθεί ληστεία που διαπράχθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα στον Άγιο Αθανάσιο στη Λεμεσό.

Ο 48χρονος που διατηρεί σουβλατζίδικο είχε αναχωρήσει από το μαγαζί μαζί με την σύζυγο του και την 18χρονη κόρη τους, για το σπίτι τους που βρίσκεται στον Άγιο Αθανάσιο.

Πρώτου προλάβουν να βγουν από το αυτοκίνητο, δυο κουκουλοφόροι που κρατούσαν κυνηγετικό όπλο πλησίασαν το παράθυρο του συνοδηγού και απαίτησαν στην κυπριακή διαλεκτό από τον 48χρονο να τους δώσει τις εισπράξεις.

Ο 48χρονος τους ανέφερε πως δεν είχε χρήματα και τότε οι ληστές έριξαν πυροβολισμό στον αέρα τρομάζοντας την οικογένεια. Ο εστιάτορας παρέδωσε στον έναν εκ των ληστών ένα τσαντάκι δερμάτινο το οποίο περιείχε 1000 ευρώ.

Ακολούθως, οι δράστες πλησίασαν την θέση του οδηγού και ζήτησαν από την 48χρονη οδηγό, να τους δώσει τα κλειδιά του οχήματος. Λόγω σύγχυσης, η 48χρονη δεν μπορούσε να βρει τα κλειδιά, με αποτέλεσμα ένας από τους δράστες, να πυροβολήσει δια μέσου του ανοικτού παραθύρου του οχήματος και να τραυματίσει τον 48χρονο. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την οικία του 48χρονου.

Η σύζυγος του 48χρονου τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο τμήμα πρώτων βοηθειών του γενικού νοσοκομείου Λεμεσού όπου χειρουργήθηκε. Σύμφωνα με τους επι καθικοντι ιατρούς φέρει τραύμα διαμπερές στον αριστερό βραχίονα και η κατάσταση της υγεία του είναι εκτός κινδύνου.

Μάλιστα ο 48χρονος έδωσε κατάθεση στους ανακριτές, αναφέροντας τους αριθμούς εγγραφης του αυτοκινήτου που είχαν διαφύγει οι δράστες. Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί την περασμένη παρασκευή από την οικία 39χρονου ο οποίος ειχε καταγγείλει την υπόθεση στην αστυνομία.

Η σκηνή έξω από την οικία του 48χρονου είχε αποκλειστεί και με το πρώτο φως της ημέρας οι ανακριτές διενήργησαν εξετάσεις από την οποία περισυνέλεξαν διάφορα τεκμήρια.

Πηγή: ΑΝΤ1