Μαρίνα Αγίας Νάπας: Με πολυτελές γιοτ έφτασε ο Αιγύπτιος επενδυτής

IMG 4819 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
IMG 4819 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Στην Κύπρο βρίσκεται από σήμερα ο Αιγύπτιος εκατομμυριούχος Naguib Onsi Sawiris (Νακίπ Σαουρί), επενδυτής της μαρίνας Αγίας Νάπας. Ο επενδυτής προσάραξε με το αξίας εκατομμυρίων γιότ του στην περιοχή της Αγίας Νάπας, αφού αύριο Πέμπτη θα τελεστεί η εκδήλωση κατάθεσης θεμελίου λίθου της μαρίνας.

IMG 4808 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ο Naguib Onsi Sawiris, 62 ετών, είναι 569ος στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, δεύτερος πλουσιότερος στην Αίγυπτο και 10ος στη λίστα με τους 50 πλουσιότερους Αφρικάνους. Η περιουσία του ξεπερνά τα 3 δις. δολάρια.

Στην τελετή αύριο το παρόν του θα δώσει και ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, Χάρης Γεωργιάδης, αναπληρώνοντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος θα απουσιάσει από την τελετή, αφού θα παραστεί στην κηδεία του Ισραηλινού Προέδρου Σιμόν Πέρες.

IMG 4812 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Με ταχύτατους ρυθμούς ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη φιλοξένηση της αυριανής εκδήλωσης, όπου το παρόν τους θα δώσουν κυβερνητικοί και τοπικοί αξιωματούχοι, καθώς και άνθρωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου και του εξωτερικού.

Πέρσι, με αφορμή τη συριακή κρίση που οδήγησε στη μετανάστευση εκατομμυρίων προσφύγων από τη χώρα, ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας είχε εκφράσει την επιθυμία του προς ελληνική ή την ιταλική κυβέρνηση για να αγοράσει ένα νησί σε μία από τις δύο χώρες για να φιλοξενούνται με δικά του έξοδα με ασφάλεια οι πρόσφυγες. «Μιλώ σοβαρά για τις προθέσεις μου», είδε δηλώσει τότε στο Forbes, αλλά έκτοτε δεν επανήλθε.

IMG 4814 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ο Naguib Sawiris είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά. Οι βασικές του δραστηριότητες είναι ο τομέας των τηλεπικοινωνιών και των ΜΜΕ, σύμφωνα με το Forbes. Στο Κάιρο η εταιρεία τηλεπικοινωνιών που έχει δημιουργήσει είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, ενώ πριν από λίγο καιρό πούλησε το μερίδιό του στον τομέα της κινητής στην πολυεθνική Orange. Στους τομείς των τεχνολογιών, τηλεπικοινωνιών και media έχει επενδύσει και σε χώρες όπως ο Λίβανος, το Πακιστάν κα. Επένδυσε επίσης στους τομείς των media σε Ιταλία και Γαλλία.

Ο Sawiris όπως δήλωσε σε συνέντευξή του το καλοκαίρι στο περιοδικό Gold, πέρασε στο παρελθόν έναν ολόκληρο μήνα διακοπών στην Αγία Νάπα! «Η επιλογή της Κύπρου και συγκεκριμένα της Αγίας Νάπας έγινε με γνώμονα τις γλυκές αναμνήσεις του παρελθόντος», είπε στο περιοδικό προσθέτοντας ότι οι Αιγύπτιοι επιχειρηματίες δεν θέλουν να απομακρύνονται πολύ από την περιοχή τους όταν κάνουν επενδύσεις στο εξωτερικό.

Στην Κύπρο θα επενδύσει 220 εκατ. ευρώ για την ανέγερση της μαρίνας. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα πενταετίας. Ο Naguib Sawiris συμμάχησε με τον κυπριακό όμιλο εταιρειών Καραμοντάνη και δημιούργησαν την ΜΜ Makronisos Marina Ltd.

IMG 4810 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

SotiraNews