Αλλαγή πλεύσης από τον Φειδία Σαρίκα

a 110 Ειδήσεις
a 1600 Ειδήσεις

Αλλαγή πλεύσης από τον Φειδία Σαρίκα. Ενώ αρχικά είχε ζητήσει άρση της βουλευτικής του ασυλίας για ν’ απαντήσει στους ισχυρισμούς ότι χρηματίστηκε όταν ήταν Δήμαρχος Πάφου στο πλαίσιο της υπόθεσης ΣΑΠΑ, τώρα οι δικηγόροι του ζήτησαν να καταχωρίσουν ένσταση στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα γι’ άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

«Η βουλευτική ασυλία είναι προνόμιο. Ουδείς έχει δικαίωμα ν’ αποποιηθεί το προνόμιο. Μόνο το Ανώτατο Δικαστήριο μπορεί να κρίνει ότι δικαιολογείται άρση της ασυλίας και απώλεια του προνομίου. Το υλικό δεν είναι επαρκές», δήλωσε ο Δικηγόρος του Φειδία Σαρίκα, Κρις Τριανταφυλλίδης.

«Μέσω της ένορκης δήλωσης που συνοδεύει την αίτησή μας, παρέχεται επαρκές υλικό στη βάση του οποίου το Δικαστήριο μπορεί ν’ αποφασίσει να χορηγήσει την άδεια. Πέραν τούτου έχουμε επιφυλάξει το δικαίωμα μας ενόψει της ένστασης της άλλης πλευράς όπως προβάλουμε και συμπληρωματικά στοιχεία προς ενίσχυση εάν αυτό κριθεί σκόπιμο», ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης του αποχετευτικού στην Πάφο, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης κατέθεσε ότι ο ίδιος μαζί με τον Σαρίκα κι ακόμη ένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει αποβιώσει, την περίοδο που ο Σαρίκας ήταν Δήμαρχος Πάφου, χρηματίστηκαν από εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας που ανέλαβε το συμβόλαιο της βιολογικής μονάδας κατά την Α’ φάση του έργου.

«Η θέση του κυρίου Σαρίκα είναι ότι οι θέσεις του κυρίου Μαλληκίδη είναι ψευδείς και ανυπόστατες. Καταθέτω μια προσωπική άποψη, δική μου και του κυρίου Σαρίκα… Υπεράνω όλων είναι οι θεσμοί, εάν καταλύσουμε τους θεσμούς, αλίμονο», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Φειδία Σαρίκα.

«Εμείς έχουμε εναλλακτικά περιλάβει στο αίτημά μας όλες τις διαδοχικές ενέργειες που ενδεχόμενα να χρειαστούν και επαφίεται στο δικαστήριο να εγκρίνει μια ή περισσότερες από αυτές», τόνισε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Παρά την ένσταση στο αίτημα γι’ άρση της βουλευτικής του ασυλίας, οι δικηγόροι του Φειδία Σαρίκα εξέφρασαν στο δικαστήριο την ετοιμότητα του πελάτη τους να θέσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδίου και της οικογένειάς του στη διάθεση των ανακριτικών Αρχών.

Η υπόθεση ορίστηκε γι’ ακρόαση στις 2 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγογoνότα ο Κρις Τριανταφυλλίδης τόνισε εκ νέου ότι από τη στιγμή που το υλικό που έχει συγκεντρωθεί δεν είναι αρκετό για να δικαιολογεί την άρση της ασυλίας του, τότε η εξέλιξη θα ήταν να απορριφθεί το αίτημα από το Ανώτατο Δικαστήριο. Στόχος του πελάτη του είπε, είναι να γίνουν όλα με τις νόμιμες διαδικασίες.