Ακτινογραφία της Δημόσιας Υπηρεσίας από την Τρόικα

a 146 Ειδήσεις
a 4769 Ειδήσεις

Ζητήματα καίριας σημασίας που αφορούν στην αναδιοργάνωση της λειτουργίας και της δομής του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τους όρους εργοδότησης και το σύστημα αξιολόγησης των δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων, αναμένεται να τεθούν σύντομα στο μικροσκόπιο της Τρόικας.

Με την υπογραφή του Μνημονίου, στο οποίο προβλέπεται η υποχρέωση της χώρας μας για διενέργεια ακτινογραφίας του ευρύτερου κρατικού τομέα, αναμένεται η κάθοδος κλιμακίου τεχνοκρατών της Τρόικας, στόχος θα είναι η παροχή τεχνογνωσίας σε λειτουργούς, κυρίως του υπουργείου Οικονομικών, για τη διενέργεια μελέτης, στην οποία θα αποτυπώνεται ενδελεχώς η δομή και η λειτουργία του ευρύτερου κρατικού τομέα.

Οι τεχνοκράτες αναμένεται να επικεντρώσουν την προσοχή τους στο ρόλο και στα καθήκοντα κάθε τμήματος, υπηρεσίας και οργανισμού.

Επίσης, θα εξεταστούν ζητήματα σύμπτυξης ή ακόμη και κατάργησης τμημάτων και οργανισμών, που εκτιμάται ότι έχουν κλείσει τον κύκλο δραστηριότητάς τους.

Καλά πληροφορημένες πηγές δήλωναν ότι στο πλαίσιο της μελέτης θα εξεταστεί και το ζήτημα της κινητικότητας του προσωπικού μέσω της ενίσχυσης του μέτρου της εναλλαξιμότητας, στοχεύοντας στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ