Θετικά θα επηρεάσει την ανάπτυξη Σωτήρας η μαρίνα Αγίας Νάπας (βίντεο)

14543897 1226584890748280 7839009069133324707 o Αγία Θέκλα, Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
14543897 1226584890748280 7839009069133324707 o Αγία Θέκλα, Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Την εκτίμηση ότι η κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας θα επηρεάσει θετικά και την ανάπτυξη της Σωτήρας εξέφρασε ο Δήμαρχος Γεώργιος Τάκκας προσθέτοντας πως ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Τάκκας “θετικά αναμένεται να επηρεάσει και τη Σωτήρα, η επένδυση του Αιγύπτιου επιχειρηματία Naguib Sawiris, για την κατασκευή της μαρίνας της Αγίας Νάπας. Οι επιχειρηματίες που θα κατακλύσουν την περιοχή λόγω της κατασκευής της μαρίνας και η αλλαγή που θα υπάρξει στο σχεδιασμό της συγκεκριμένης περιοχής της Αγίας Νάπας, αναμένεται να επηρεάσουν και τη περιοχή της Σωτήρας”.

Πρόσθεσε ότι “η επένδυση των 220 εκατομμυρίων ευρώ που θα γίνει για τη μαρίνα και η αλλαγή στις ζώνες γύρω από τη μαρίνα, θα βοηθήσουν θετικά και τη Σωτήρα”.

Δείτε το βίντεο με τις αποκλειστικές δηλώσεις του δημάρχου Σωτήρας στη κάμερα του SotiraNews με αφορμή την εκδήλωση θεμελίου λίθου της μαρίνας Αγίας Νάπας:

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τάκκας είπε πως “για ανάπτυξη της περιοχής της Σωτήρας έχουν εκφράσει ήδη ενδιαφέρον ξένοι επενδυτές από Ρωσία, Λίβανο ακόμα και Κίνα”.

Η πρώτη μεγάλη επένδυση στην περιοχή σημείωσε, “έχει λάβει σάρκα και οστά και πρόκειται για ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, το οποίο θα ανεγερθεί πολύ κοντά στη μαρίνα Αγίας Νάπας και βόρεια της ομώνυμης παραλίας. Για την επένδυση, η οποία θα ανέλθει στα 50, περίπου, εκατομμύρια ευρώ έχει ήδη κατατεθεί αίτηση για Πολεοδομική άδεια, ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στον χώρο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην επαρχία Αμμοχώστου”.

Παράλληλα, συνέχισε “σημαντικές είναι οι εξελίξεις στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης στη Σωτήρα αφού άλλες δύο προτάσεις για ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων στην παραλιακή περιοχή Αγίας Θέκλας βρίσκονται στα σκαριά, αφού υπάρχουν σοβαρές προτάσεις από ξένους επενδυτές”.

Σύμφωνα με τον κ. Τάκκα “τόσο η μαρίνα Αγίας Νάπας, όσο και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Σωτήρας στην οποία έχει προχωρήσει ο Δήμος, έχουν συντελέσει στην κατακόρυφη αύξηση του ενδιαφέροντος από επιχειρηματίες για επένδυση στην περιοχή. Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμος Σωτήρας έχει θέσει ρήτρες στους επιχειρηματίες, οι οποίες αφορούν την ανέγερση μόνο πολυτελών ξενοδοχείων πέντε αστέρων, την πρόσληψη προσωπικού από τη Σωτήρα αλλά και τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας της Παραλίας η οποία βρίσκεται από το 2008 ενταγμένη σε καθεστώς Natura 2000”.

Ανέφερε ακόμα ότι σύντομα θα υπογραφούν τα συμβόλαια για το σχεδιασμό και ανάπλαση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Σωτήρας που αναμένεται να είναι ολοκληρωμένο σε 12 μήνες. Αυτή θα είναι και η έναρξη της βάσης για ανάπτυξη του Δήμου Σωτήρας” κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ