Φωσφορούχα γιλέκα για τους μοτοσυκλετιστές

CEB1 52 Ειδήσεις
Την εισήγηση όπως όλοι οι οδηγοί μοτοσυκλετών, μοτοποδηλάτων, τρίτροχων και τετράτροχων μοτοσικλέτων φέρουν φωσφορούχα γιλέκα, για να γίνονται αντιληπτοί από τους άλλους οδηγούς, υποβάλλει η Τροχαία της Αστυνομίας.

CEB1 1973 Ειδήσεις

Σε απαντητική επιστολή, σε ερώτηση του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, η Τροχαία, μέσω του αρμόδιου υπουργού, εισηγείται για την πρόληψη των δυστυχημάτων με θύματα μοτοσικλετιστές όπως όλοι φέρουν ειδικά γιλέκα κιτρινοπράσινου χρώματος. Ειδικά για ορισμένες κατηγορίες, η Τροχαία εισηγείται όπως αυτή η ρύθμιση είναι υποχρεωτική. Συγκεκριμένα, για τους μαθητευόμενους οδηγούς, τους ντελιβεράδες αλλά και τους συνεπιβάτες τους, η άποψη της Τροχαίας είναι όπως φέρουν ειδικά φωσφορούχα γιλέκα υποχρεωτικά.

Κι αυτό, σύμφωνα με την Τροχαία, για να είναι εμφανείς στους δρόμους και να τους προσέχουν περισσότερο οι άλλοι οδηγοί. Δεν αποκλείεται πάντως να δούμε την εισήγηση αυτή να ψηφίζεται σε νόμο, αν κάποιος βουλευτής καταθέσει πρόταση νόμου ή αν το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάσει νομοσχέδιο.

Στο μεταξύ, εκτοξεύτηκαν στα ύψη οι καταγγελίες της Τροχαίας για στάθμευση οχημάτων σε θέσεις αναπήρων. Ενώ τον Γενάρη είχαν καταγγελθεί 35 οδηγοί που κατέλαβαν παράνομα χώρους στάθμευσης ΑμεΑ, τον Ιούλιο οι καταγγελίες έφτασαν τις 435.

Πηγή: Φιλελεύθερος