Οδόφραγμα Δερύνειας – Όλα έτοιμα τον Σεπτέμβριο από Ε/κ πλευράς

CEB1 4 Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Νέα Αμμοχώστου, Οδόφραγμα Δερύνεια
CEB1 147 Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Νέα Αμμοχώστου, Οδόφραγμα Δερύνεια

Απρόσκοπτα προχωρούν οι εργασίες για τη διάνοιξη του οδοφράγματος στη Δερύνεια. Συγκεκριμένα οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το Σεπτέμβριο, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Δερύνειας, Αντρος Καραγιάννης:

«Σήμερα είδαμε ότι έχουν τοποθετηθεί όλα τα σπιτάκια γι τις κρατικές υπηρεσίες και έχουν αρχίσει οι εργασίες για την τοποθέτηση των στεγάστρων που μέχρι τις αρχές Σεπτεβρίου ευελπιστούμε ότι θα έχουν τοποθετηθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και στην κατεχόμενη πλευρά, αν και δεν έχουν προχωρήσει στον ίδιο βαθμό.

Η περιοχή της Δερύνειας είναι πεδιάδα, σε αντίθεση με αυτή της Λεύκας, όπου βρίσκεται το οδόφραγμα που θέλει να ανοίξει η τουρκική πλευρά, και όπου τα συνεργεία του Τμήματος Δημοσίως Εργων συναντούν περιβαλλοντικές και μορφολογικές δυσκολίες.

Για το οδόφραγμα της Δερύνειας, αρμόδιες πηγές έλεγαν πως δεν έχει ακόμη προκηρυχθεί διαγωνισμός για ανάληψη των εργασιών που θα πρέπει να γίνουν στα 150 μέτρα που βρίσκονται μέσα στη Νεκρή Ζώνη, αν και η πολιτική απόφαση για χρηματοδότηση του έργου από την Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ληφθεί προ πολλού ενώ τα απαιτούμενα ευρωπαϊκά κονδύλια βρίσκονται ήδη στη διάθεση του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών.

Η ολοκλήρωση όλων των εργασιών θα επαναδραστηριοποιήσει τη λεωφόρο Αμμοχώστου η οποία πριν την τουρκική εισβολή του 1974 συνέδεε την περιοχή των Κοκκινοχωρίων με την πόλη της Αμμοχώστου.

Πηγή: ΑΝΤ1iwo