Ανάγκη αποτελεσματικής αστυνόμευσης ζητά η περιοχή Αμμοχώστου

CEB1 Αστυνομία, Ειδήσεις
CEB1 19 Αστυνομία, Ειδήσεις

Συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές του Παραλιμνίου και της Αγίας Νάπας είχε χθες και σήμερα η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου. Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας και των τοπικών αρχών, για δημιουργία ακόμα καλύτερων συνθηκών διαβίωσης, ασφάλειας και εξυπηρέτησης του κοινού.

Κατά τις συναντήσεις υπογραμμίστηκε η άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Αστυνομίας και όλων των τοπικών φορέων. Παράλληλα, συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν από την έλευση μεγάλου αριθμού τουριστών, στις πιο πάνω περιοχές, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προετοιμασίας για καλύτερη αστυνόμευση την νέα καλοκαιρινή περίοδο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου Αντώνης Παπακωνσταντίνου, ο Βοηθός Διευθυντής Χριστάκης Παπαδημητρίου, Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας και εκπρόσωποι των Κέντρων Αναψυχής».

a1 Αστυνομία, Ειδήσεις

Προστίθεται ότι στη συνάντηση «συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, που σηματοδοτείται από την κάθοδο δεκάδων χιλιάδων τουριστών στην περιοχή και προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Οι προτάσεις αυτές θα τεθούν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να ληφθούν οι επιβαλλόμενες αποφάσεις».

Κατά τη συνάντηση σημειώθηκε ότι «επειδή οι τουρίστες που προσελκύει η περιοχή προέρχονται κυρίως από χώρες της Ευρώπης και της Ρωσίας, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της τρομοκρατίας, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Στόχος είναι να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προς αντιμετώπιση κάθε είδους τρομοκρατικής ενέργειας και να αποκλειστεί τυχόν αρνητικό κλίμα εις βάρος της Κύπρου, αφού λόγω της γειτνίασης της με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής ο κίνδυνος εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά μεγάλος».

a2 Αστυνομία, Ειδήσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά τη διάρκεια της σύσκεψης σημειώθηκε η άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ της Αστυνομίας, των Τοπικών Αρχών και όλων των τοπικών φορέων. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι συγκεκριμένες συναντήσεις θα συνεχιστούν με στόχο την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που δημιουργούνται ιδιαίτερα αυτά που αφορούν εγκληματικές ή παραβατικές καταστάσεις».

SotiraNews