Η Ελλάδα και πάλι στις κάλπες

CEB1 16 Ειδήσεις
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 9.8 εκατομμύρια Έλληνες, ανάμεσά τους 108.636 νέοι και νέες ψηφοφόροι, οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν για την ανάδειξη της επόμενης κυβέρνησης της χώρας, οκτώ μήνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, και με το αποτέλεσμα να κρίνεται από τους αναποφάσιστους.

CEB1 1914 Ειδήσεις

Από τη ψηφοφορία που θα διαρκέσει μέχρι τις 19:00 το απόγευμα, οι πολίτες σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα εκλέξουν τη νέα Βουλή με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης. Κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, οι ψηφοφόροι υποχρεούνται να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας. Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με το πού ψηφίζουν στην ιστοσελίδα www.ypes.gr ή στον τηλεφωνικό αριθμό 213361500.

Η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται να δοθεί στις 21:00 από το ΥΠΕΣ και τη Singular Logic, η οποία και επισημαίνει πως η νύχτα μπορεί να εξελιχθεί σε θρίλερ που σχετικά με τα κόμματα που μπαίνουν και όσα μένουν εκτός Βουλής, γεγονός που ενδέχεται να επιμηκύνει τη διαδικασία μέχρι τα ξημερώματα.