Κατάθεση Νορβηγίδας για απαγωγή και βιασμό μέσω τηλεδιάσκεψης

a 141 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 1905 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Με τηλεδιάσκεψη από το Όσλο θα καταθέσει, στις 2 Δεκεμβρίου 2014, η 23χρονη Νορβηγίδα τουρίστρια, η οποία κατάγγειλε υπόθεση απαγωγής και βιασμού της, στις 16 Αυγούστου 2014, σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα.

Στο εδώλιο του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας-Αμμοχώστου βρέθηκαν χθες οι κατηγορούμενοι Μ.Λ., 29 ετών, και Α.Δ., 20 ετών, αμφότεροι από τη Λευκωσία, οι οποίοι δεν παραδέχονται τις σχετικές κατηγορίες.

Με την έναρξη της διαδικασίας, η δικηγόρος της Γενικής Εισαγγελίας, Έλλη Φλουρέντζου, υπέβαλε αίτηση στο Σώμα για να καταθέσουν «κεκλεισμένων των θυρών», με τηλεδιάσκεψη από το Όσλο, η παραπονούμενη και μία φίλη της με την οποία πέρασε τις διακοπές της στην Αγία Νάπα.

Όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο, η παραπονούμενη δεν θέλει να έλθει για να υποβληθεί στο μαρτύριο της κατάθεσης και, υπό την πίεση της αντεξέτασης στο Δικαστήριο, δέχθηκε την τηλεδιάσκεψη με βάση το άρθρο 36Α του Ποινικού Κώδικα.

Ο Πρόεδρος κ. Νίκος Σάντης και οι Πάρεδροι κ. Α. Δαυίδ και κα Γ. Κυριακίδου αποδέχθηκαν το αίτημα της κατηγορούσας αρχής και όρισε την υπόθεση για ενδιάμεση διαδικασία συντονισμού με τις νορβηγικές δικαστικές Αρχές στις 17 Νοεμβρίου 2014 και ακρόαση της υπόθεσης στις 2 Δεκεμβρίου 2014. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Πηγή: «Φιλελεύθερος»