Αντιπροσωπεία του Δήμου Λύσης στον Πρέσβη της Ελλάδας

255BUNSET255D 10 Ειδήσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση
255BUNSET255D 10 Ειδήσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση 

Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσης υπό τον Δήμαρχο Αντρέα Καουρή, συναντήθηκε σήμερα ύστερα από πρόσκληση με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλία Φωτόπουλο, μεταφέροντας του τη φωνή και την εμμονή των Λυσιωτών στο αναφαίρετο τους δικαίωμα και όλων των προσφύγων, να επιστρέψουν ελεύθεροι στις πατρογονικές τους εστίες, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας, με την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και με την πατρίδα μας ελεύθερη, επανενωμένη, ευημερούσα, χωρίς ξένους στρατούς και κατοχή.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, η αντιπροσωπεία του Δήμου Λύσης, αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρέσβη για την πρόσκληση και τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας, τον ενημέρωσε για την ιστορία, την προσφορά και τη συμμετοχή των Λυσιωτών στους Εθνικούς Αγώνες, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την κουλτούρα της κατεχόμενης σήμερα κωμόπολης και την μεγάλη ανάπτυξη που είχε πριν την προσφυγοποίηση. Επέδωσε επίσης, στον Έλληνα Πρέσβη και σχετικά βιβλία που γράφτηκαν από Λυσιώτες συγγραφείς.
 
Η φλόγα της επιστροφής, τόνισε ο Δήμαρχος Λύσης, παραμένει πάντα αναμμένη για 42 τώρα χρόνια και θα παραμένει μέχρι την ευλογημένη εκείνη ώρα.
 
Ο κ. Φωτόπουλος αποδέκτηκε πρόσκληση να επισκεφθεί τα προσωρινά γραφεία του Δήμου Λύσης που βρίσκονται στη Λάρνακα σε ημερομηνία που θα ορισθεί αργότερα.