“Ο Σερίφης της Γειτονιάς”, ξεκαρδιστική θεατρική παράσταση από το Δήμο Σωτήρας

a 76
a 5754

Θεατρική παράσταση διοργανώνει ο Δήμος Σωτήρας στα πλαίσια του προγράμματος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο “Γιασούμεια” Δάσους Άχνας. Μη χάσετε, λοιπόν, την ξεκαρδιστική θεατρική παράσταση την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Μέγαρο. Γενική Είσοδος: €2

Συγγραφέας: Γιασουμής Γιασεμή
Σκηνοθεσία: Φοίβος Γεωργιάδης, Γιασουμής Γιασεμή

Λίγα λόγια για το έργο

Σε μια γωνιά της άγριας Δύσης δίπλα που κάτι κάχτους, έσιει ένα μιτσή χωρκό στο σάιζ μιας γειτονιάς με καμιά δεκαρκά κατοίκους. Τα πράματα ως τωρά ετζοιλούσαν ήρεμα μες το χωρκό τζαι ο καχένας εχώρεν τη δουλεία του χωρίς να πειράζει τον άλλον. Ο Χοσέ Μπαρμάντεζ εκουμάνταρισκεν μια χαρά το σαλούν του μαζί με τη γυναίκα του Μπαργουμάντεζ, ο επιχειρηματίας Ροδόλφο Μπίζνεζ επρομήθευκεν τους χωρκανούς με πράματα που το παντοπωλείο του, ενώ η υπηρέτριά του Μαρία Δουλέγκα έκαμμεν τες δουλειές της άνενιας. Ο δήμαρχος του χωρκού Μουχταρένο Ντίαζ είσιεν εύκολη δουλειά αφού η μόνη του έννοια ήταν να μεν παίξει κανέναν χωρκανόν η Πιστολέγκα Φλόρες, η γεναίκα που έσιει το οπλοπωλείο του χωρκού. Τα πράματα όμως αλλάσσουν, αφού στο χωρκό αρκέυκουν να γίνουνται διάφορες κλεψιές, τζαι ο μόνος που τζοιμάται ποιον ήσυχος εν ο Τζεγκενόζα, ένας κούτσος-στραός μεξικάνος που ζηθκιανεύκει για να φκάλει το ψωμί του. Ο μόνος που μπόρει ποιον να φέρει τα πράματα στα ίσια τους, εν ο σερίφης Μπατσόζα, ο νέος σερίφης της γειτονιάς, μαζί με το τσιράκκι του Boy Μοράλες.

Λαμβάνουν μέρος με τη σειρά που εμφανίζονται:

Μεξικάνος Τζεγκενόζα: Παύλος Εγκωμίτης
Πιστολέγκα Φλόρες: Ξένια Κωνσταντίνου
Δήμαρχος Μουχταρένο Ντίαζ: Παναγιώτης Κυριάκου
Χοσέ Μπαρμάν-τεζ: Παύλος Πιτσιλλίδη
Ροδόλφο Μπίζνεζ: Χαράλαμπος Ηρακλέους
Μαρία Δουλέγκα: Γεωργία Πιτσιλλίδου
Σερίφης Μπατσόζα: Γιασουμής Γιασεμή
Boy Μοράλες: Γιώργος Μουδατσάκη
Χουάν Κομπάρσες: Ζανέττος Ζανέττου
Μπαργουμάν-τεζ: Γεωργία Κουρουμά

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ “ΓΙΑΣΟΥΜΕΙΑ” ΔΑΣΟΥΣ ΑΧΝΑΣ – «Η Νεολαία είναι ο καθρέφτης ενός πολιτισμού»

Ο Πολιτιστικός Όμιλος «Γιασούμεια» Δάσους Άχνας επαναδραστηριοποιήθηκε το 1997 και φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς. Η διάσωση, διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η προβολή του εθνικού μας προβλήματος και η προσφορά δημιουργικών ενασχολήσεων στους νέους της κοινότητας Δάσους Άχνας αποτελούν τους κύριους στόχους του ομίλου.

Ο όμιλος διαθέτει τέσσερα χορευτικά τμήματα, θεατρικό και μουσικό τμήμα. Στη δεκαπεντάχρονη πορεία του ο όμιλος έχει να επιδείξει αξιόλογη δράση και παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της κοινότητας Δάσους Άχνας, της Κύπρου αλλά και του εξωτερικού.

Στα χορευτικά τμήματα διδάσκονται κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί, ελληνικοί δημοτικοί, λαϊκοί και λατινοαμερικάνικοι χοροί. Οι χορευτές του ομίλου έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Χοροδιδασκάλων IDTA.

Σημαντική είναι και η παρουσία των χορευτικών τμημάτων σε χορευτικά φεστιβάλ στο εξωτερικό. Οι χορευτικές ομάδες του ομίλου παρουσιάστηκαν στην Ιταλία, στο Βέλγιο, στον Καναδά, καθώς και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη, στην Άρτα, στην Πάρο, στην Κρήτη και την Πρέβεζα. Το 2007, ο Πολιτιστικός Όμιλος «Γιασούμεια» εκπροσώπησε την Κύπρο στο Μεσογειακό Φεστιβάλ του CIOF, Zlatna Sopela 2007, που πραγματοποιήθηκε στην Κροατία.

Τόσο τα χορευτικά όσο και το θεατρικό τμήματα του Πολιτιστικού Ομίλου «Γιασούμεια» έχουν συνεργαστεί με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρο (ΡΙΚ) και το δορυφορικό πρόγραμμα της Ελληνικής Τηλεόρασης ETSAT, τους Δήμους Αμμοχώστου και Λύσης.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος «Γιασούμεια» είναι αδελφοποιημένος με τον Πολιτιστικό Όμιλο «Πεντάλοφος» Θεσσαλονίκης και το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου Παράρτημα Χερσονήσου.

SotiraNews