Οι πρώτες εικόνες από τη μαρίνα της Αγίας Νάπας

a 31 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 7016 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Συζητήσεις ετών, έξι υπουργοί δύο διαφορετικών κυβερνήσεων και αμέτρητες ώρες διαλόγου κατά τα τελευταία δύο έτη οδηγούν το μεγαλεπήβολο έργο της κατασκευής της μαρίνας Αγίας Νάπας σε έναρξη. Οι εικόνες του έργου που έδωσε στη δημοσιότητα η κοινοπραξία “Makronisos marina Ayia Napa”, δεικνύουν πως ίσως το έργο να άργησε αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό… 

Με μοντέρνο design, λειτουργική αρχιτεκτονική, θέσεις σκαφών με αρκετές από αυτές να αφορούν premium σκάφη έως και 60 μέτρων είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το έργο ιδιαίτερα ξεχωριστό.

Κατά την τελετή υπογραφής για τη σύμβαση μίσθωσης και την έναρξη εργασιών προς υλοποίηση του prοject στην Αγία Νάπα, ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλής Συλικιώτης ανέπτυξε σε μερικές λέξεις το ιστορικό του έργου. Ο υπουργός ανέφερε: «Ξεκινώντας από το 1992-93, ο Ρόγκαν ο μελετητής στον οποίο τότε είχε αναθέσει το κράτος να σχεδιάσει και να προγραμματίσει στρατηγικά το όραμα της χώρας μας για την ανάπτυξη ναυτικού τουρισμού, είχε εισηγηθεί τη δημιουργία μεγάλων μαρίνων, καθώς και μικρότερων χώρων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, κατά μήκος της ακτογραμμής της ελεύθερης Κύπρου. Στόχος ήταν ο εμπλουτισμός της τουριστικής ανάπτυξης και την προσφορά εμπειριών στους επισκέπτες του νησιού, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Παράλληλα, ο κ. Συλικιώτης σημείωσε πως από τότε χρειάστηκαν πολλά χρόνια διαβουλεύσεων για να προχωρήσουν οι δύο από τις πέντε μαρίνες που χρειάζεται ο τόπος (Λεμεσού και τώρα Αγίας Νάπας).

Σήμερα, το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την έναρξη εργασιών. Οι τρισδιάστατες φωτογραφίες κάνουν εντύπωση και πλέον απομένει να διαφανεί πόσο εύκολα θα εξασφαλιστεί χρηματοδότηση του project.

a1 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

a2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

a3 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Πηγή: I.B.