Ενημερωτική διάλεξη με θέμα «Λίμνη Παραλιμνίου: Ένας οικολογικός θησαυρός της περιοχής μας»

DSC 0857 Ειδήσεις
DSC 0857 Ειδήσεις

Εκτός από τον ήλιο και τις όμορφες παραλίες, το οικοσύστημα και η βιοποικιλότητα της περιοχής μας είναι εξίσου μοναδικά και σαγηνευτικά. Εντούτοις, λίγα είναι αυτά που γνωρίζουμε και πολλά είναι αυτά που οφείλαμε να γνωρίζουμε. Και πόσο μάλλον για έναν πραγματικά οικολογικό θησαυρό που διαθέτει η περιοχή μας: την Λίμνη Παραλιμνίου.

Με αφορμή, λοιπόν, τον εμπλουτισμό της γνώσης μας και την εμπέδωση της περιβαλλοντικής συνείδησης στον τόπο μας, η Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου και το έργο BIOforLIFE -το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης- διοργανώνουν την ενημερωτική διάλεξη με θέμα «Λίμνη Παραλιμνίου: Ένας οικολογικός θησαυρός της περιοχής μας», στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Παραλιμνίου, στις 11 Μαρτίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30.

a1 20 Ειδήσεις

Ομιλητές:
– «Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου» – Παναγιώτα Κουτσόφτα (Ίδρυμα Terra Cypria/Έργο BIOforLIFE)
– «Η αξία της Λίμνης Παραλιμνίου: Άνθρακας ή Θησαυρός;» – Ιάκωβος Τζιωρτζιής (ΜΚΟ Enalia Physis Environmental Research Centre)
– «Προστατευόμενα είδη ερπετών στη Λίμνη Παραλιμνίου: Το κυπριακό νερόφιδο» – Δρ. Σάββας Ζώτος (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου/Ερπετολογικός Σύνδεσμος Κύπρου)

Το έργο BIOforLIFE και η Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου προσκαλούν όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στην εκδήλωση και να παρακολουθήσει την διάλεξη, η οποία βεβαίως είναι ανοιχτή προς το ευρύ κοινό, αφού στόχος της είναι να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε τους θησαυρούς μας και να μάθουμε πως τους διατηρούμε και προστατεύουμε και τέλος γιατί πρέπει να τους προβάλλουμε.

SotiraNews