Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου “σέρνει” στα δικαστήρια τον Χριστόφια

a 138 Ειδήσεις
a 3605 Ειδήσεις

Στα δικαστήρια θα επιλύσουν τις οικονομικές τους διαφορές, όπως όλα δείχνουν, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Όπως πληροφορείται ο «Π», η εταιρεία του Μιλτιάδη Νεοφύτου ετοιμάζεται να καταχωρίσει αγωγή εναντίον του κ. Χριστόφια διεκδικώντας αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι είναι πέραν των 600 χιλιάδων) για κατασκευαστικές εργασίες που έκανε τόσο στην τριώροφη οικοδομή της οικογένειας Χριστόφια στην Έγκωμη, όσο και στο εξοχικό του τέως Προέδρου στο Κελλάκι και δεν του έχουν καταβληθεί τα χρήματα.

Δείτε την κατάσταση περιουσιακών στοιχείων του Δ. Χριστόφια εδώ

Το θέμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο αφού οι αριθμοί δεν συμφωνούν με βάση τα στοιχεία που περιέλαβε στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων του ο κ. Χριστόφιας και την οποία δημοσιοποίησε τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με συνεργάτη του Δ. Χριστόφια, η θέση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε υπόθεση.

Χριστόφιας: “Όταν του έδινα λεφτά δεν τα έπαιρνε”

Απάντηση στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΟΛΙΤΗΣ” έδωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΑΣΤΡΑ”.

Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι επιφυλάσσει και αυτός τα νομικά του δικαιώματα έναντι του Μιλτιάδη Νεοφύτου. Είπε συγκεκριμένα:
“Επιφυλάσσω και γω στον εαυτό μου τα νομικά μου δικαιώματα έναντι του Μιλτιάδη Νεοφύτου. Μπαίνει στο χορό και ένας άνθρωπος που είχα εμπιστευθεί να χτίσει τη κατοικία μου. Δεν μου έδωσε ούτε προσφορά ούτε τίποτα. Όταν του έδινα λεφτά δεν τα έπαιρνε. Τον ρωτούσα πόσα χρωστούσα και δεν μου έλεγε. Ο άνθρωπος (Μιλτιάδης Νεοφύτου) έχει πρόβημα, δεν γίνεται. Αυτός έλειπε να μας παει στα δικαστήρια. Δεν μπόρεσε η δεξιά και η ακροδεξιά να μας πάει στα δικαστήρια γιατί κυβέρνησα το τόπο και θα μας πάει ο Μιλτιάδης”.

Δεν είναι ορθά τα περιουσιακά μου στοιχεία

Ο κ. Χριστόφιας παραδέχθηκε ότι δεν ήταν ορθά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για τα περιουσιακά του στοιχεία, γιατί ο Μιλτιάδης Νεοφύτου δεν του έλεγε πόσα χρωστάει. Μάλιστα είπε ότι αμφισβητεί το ποσόν που λέει σήμερα ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, ότι του χρωστάει.

ΑΚΕΛ: Ιδιωτική η υπόθεση

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ρωτήθηκε σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ενάγεται από τον επιχειρηματία Μιλτιάδη Νεοφύτου για οφειλές στην εργοληπτική εταιρεία του τελευταίου.
Όπως είπε ο κ. Λουκαΐδης δεν υπάρχει οποιαδήποτε τοποθέτηση εκ μέρους του ΑΚΕΛ, καθώς «πρόκειται για ιδιωτικό θέμα και δεν μας αφορά».

Τι λέει η λογιστής και ελεγκτής Χριστόφια

Ως ο εγκεκριμένος λογιστής και εγγεγραμμένος ελεγκτής που ετοίμασα και υπέγραψα τις καταστάσεις περιουσίας και υποχρεώσεων του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια και όλων των μελών της οικογένειάς του, είμαι υποχρεωμένη να ανασκευάσω τα όσα η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ αναφέρει σε σχέση με το πόθεν έσχες του κ. Χριστόφια. Και αυτό, παρόλο που όλα όσα θα παραθέσω βρίσκονται ήδη λεπτομερώς καταγεγραμμένα στις καταστάσεις που η οικογένεια έδωσε στη δημοσιότητα τον Μάιο 2013.

Τα πραγματικά γεγονότα που αναλύονται πιο κάτω αποδεικνύουν ότι η συνολική πληρωμή στην εταιρεία Μiltiades Neophytou από τον κ.Χριστόφια και τις θυγατέρες του ανέρχεται στις 800.285,08 ευρώ (επισυνάπτονται οι αποδείξεις) ενώ το οφειλόμενο ποσό στις 129.714,92 ευρώ.

1. Το ζεύγος Χριστόφια ανέγειρε ισόγεια κατοικία στην Έγκωμη το 1989 με κόστος £65.000 σε οικόπεδο που αγοράστηκε το 1984 για £14,000. Το 2009 ανέθεσε την πλήρη ανακαίνιση του ισογείου που έχει μέγεθος 187,5τμ στους Ιερείδης και Μιχαήλ Αρχιτέκτονες οι οποίοι εκτίμησαν το κόστος των εργασιών στις 350.000 ευρώ. Την εργασία εκτέλεσε η εταιρεία Μiltiades Neophytou.

Το 2010 έγιναν από την ίδια εταιρεία περιορισμένης έκτασης βελτιωτικές εργασίες στην εξοχική κατοικία Χριστόφια στο Κελλάκι ύψους 50,000 ευρώ.

Κατά την ετοιμασία του πόθεν έσχες ζητήθηκε επανειλημμένα και φορτικά τόσο από το γραφείο μου όσο και από τον ίδιο τον κ. Χριστόφια σε προσωπικές συναντήσεις του με τον κ. Μιλτιάδη Νεοφύτου, να δοθεί η κατάσταση λογαριασμού η οποία να παρουσίαζε το συνολικό οφειλόμενο ποσό προς τον εργολάβο. Ο κ. Νεοφύτου όχι μόνο αρνήθηκε πεισματικά να δώσει τέτοια κατάσταση, αλλά δήλωνε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη απαίτηση.

Ως αποτέλεσμα, για σκοπούς ετοιμασίας του πόθεν έσχες χρησιμοποίησα ως αξία των ανακαινίσεων τα ποσά που βεβαιώθηκαν από τους αρχιτέκτονες και ανέρχονται στις 400.000 ευρώ και αφαίρεσα από αυτά το ποσό των 200.000 ευρώ για το οποίο η εταιρεία Μiltiades Neophytou εξέδωσε αποδείξεις (επισυνάπτονται). Όπως φαίνεται στο πόθεν έσχες, το Μάιο του 2013 το ποσό το οποίο οφείλετο προς την εταιρεία ανερχόταν στις 200.000 ευρώ. Έκτοτε στην εταιρεία πληρώθηκαν άλλες 70,285,08 ευρώ. Ως εκ τούτου το σημερινό υπόλοιπο είναι της τάξης των 129.714,92 ευρώ.

Συνοπτικά και προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

Εκτιμημένη αξία ανακαίνισης κατοικίας Χριστόφια €350.000

Αξία βελτιώσεων εξοχικού €50.000

Συνολική αξία €400.000

Μείον απόδειξη είσπραξης 2/1/2013 με αριθμό 00831 -€100.000

Μείον απόδειξη είσπραξης 31/1/2013 με αριθμό 00832 -€100.000

Οφειλόμενο ποσό το Μάιο 2013 €200.000

Μείον απόδειξη είσπραξης 25/7/2013 με αριθμό 00850 -€70.285,08

Οφειλόμενο ποσό στις 9 Οκτωβρίου 2013 €129.714,92

2. Η θυγατέρα του κ. Χριστόφια, Μαριάννα Παλάτου ανέγειρε το 1999 κατοικία πάνω από την οικία των γονιών της (1ος όροφος) με κόστος £55.000. Το 2009 ανακαίνισε μερικώς την κατοικία της. Η εταιρεία Μiltiades Neophytou εξέδωσε για την εκτέλεση των εργασιών αυτών τιμολόγιο ύψους 80.000 ευρώ το οποίο εξοφλήθηκε στις 27/01/2010 με επιταγή (επισυνάπτεται απόδειξη).

3. Η θυγατέρα του κ. Χριστόφια, Χριστίνα Χριστόφια ανέγειρε το 2009 κατοικία πάνω από τις οικίες των γονιών και της αδελφής της (2ος όροφος). Η εταιρεία Μiltiades Neophytou εξέδωσε για την εκτέλεση των εργασιών αυτών τιμολόγιο ύψους 450.000 ευρώ το οποίο εξοφλήθηκε στις 27/01/2010 με επιταγή (επισυνάπτεται απόδειξη).

(Πόλα Κυπριανίδη, BSc(Econ) MSc FCA
Εγκεκριμένος λογιστής και εγγεγραμμένος ελεγκτής
9 Οκτωβρίου 2013)

Γραπτή δήλωση Χριστόφια

Νωρίς το απόγευμα ο τέως Πρόεδρος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Σε ότι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τον κ. Μιλτιάδη Νεοφύτου, ήθελα να διευκρινίσω ότι συζήτησα μερικές φορές μαζί του και είμαι έτοιμος να ξανασυζητήσω, παρόλο που ο δικηγόρος του απέρριψε την πρόταση που του υπέβαλε πρόσφατα ο δικός μου δικηγόρος για συζήτηση. Σε ότι αφορά το παραπλανητικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης” αυτό βρίθει ανακριβειών και γι’ αυτό επιφυλάσσω όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου. Για τον ισχυρισμό περί αντιφάσεων στα όσα περιλαμβάνονται στο Πόθεν Έσχες, σχετική ανακοίνωση θα εκδώσει το Ελεγκτικό Γραφείο που αρμοδίως το ετοίμασε».

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ