Θεάθηκε στην Αγία Θέκλα το ακριβότερο γιοτ στον κόσμο

CEB1 1 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Τόσο επιβλητικό, όσο και ασυνήθιστο στην όψη – Ένα από το πιο ακριβά γιοτ σε όλο τον κόσμο, το «A» του Ρώσου κροίσου Αντρέι Μελνιτσένκο, κόστους κάτι πάνω από 300 εκατομμύρια δολλάρια θεάθηκε την περασμένη Τρίτη να πλέει σε κοντινή απόσταση από την Αγία Θέκλα κατευθυνόμενο προς Αγία Νάπα.

Το γιοτ παρέμεινε αγκυροβολημένο στα ανοικτά της Αγίας Θέκλας μέχρι και σήμερα με πολλούς παρευρισκόμενους να το θαυμάζουν για το υπερβολικό του μέγεθος.

CEB1 1790 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Το γιοτ

Ανεβαίνεις μια σπιράλ σκάλα, με λεπτοκαμωμένες κυματιστές λεπτομέρειες από φύλλα ασημιού στους τοίχους που την περιβάλλουν. Η συγκεκριμένη σκάλα έχει στοιχίσει ούτε λίγο, ούτε πολύ 60,000 δολάρια και σε οδηγεί σε μια πόρτα που ανοίγει με το δακτυλικό σου αποτύπωμα. Έτσι αποκτάς πρόσβαση σε μια σουίτα, 240 τετραγωνικών μέτρων, ολόλευκη με προστασία για βομβιστική επίθεση και τζάμια πάχους 44 mm.

CEB11 1 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Το king-size κρεβάτι βρίσκεται επάνω σε ένα στρογγυλό βάθρο το οποίο περιστρέφεται με το πάτημα ενός ασημένιου κουμπιού. Εκεί παρατηρείς ένα σετ από ασημένια κουμπιά που αν τα πατήσεις θα μετακινήσουν και το ίδιο το κρεβάτι σε διάφορες θέσεις με σκοπό, να μπορείς να δεις όπως κι αν ξαπλώσεις το ηλιοβασίλεμα ή την αγαπημένη σου ταινία σε μια plasma-Tv που σχεδόν ίπταται στο ταβάνι.

Και φυσικά όλα αυτά σου συμβαίνουν μέσα σε ένα πλεούμενο. Όχι όμως ένα οποιοδήποτε πλεούμενο. Είναι ένα από τα ακριβότερα σκάφη που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Το 394 ποδιών σκάφος του Αντρέι Μελνιτσένκο με την μινιμαλιστική ονομασία «Α» έχει γίνει το σκάφος που συζητάνε και φθονούν οι περισσότεροι Ρώσοι ολιγάρχες.

Ο βαθύπλουτος μεγιστάνας για την απόκτησή του έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς πλήρωσε σύμφωνα με ναυτικούς κύκλους 300 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή κοντά στα 270 εκατομμύρια ευρώ!

CEB12 1 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

H σούπερ θαλαμηγός σχεδιάστηκε από τους Philippe Starck και Martin Francis, ενώ η ναυπήγησή της ξεκίνησε το 2004 και ολοκληρώθηκε το 2008 από την εταιρεία Blohm + Voss στο Κίελ της Γερμανίας. Έχει 119 μέτρα μήκος και 19 μέτρα πλάτος. Ταξιδεύει με 22 ναυτικά μίλια την ώρα (ταχύτητα κρουαζιέρας), ενώ η μέγιστη ταχύτητά της αγγίζει τα 26 ναυτικά μίλια. Το super yacht έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 14 άτομα και έως 42 μέλη πληρώματος.

Διαθέτει ελικοδρόμιο και επτά σουίτες με κρυστάλλινα αλεξίσφαιρα παράθυρα, η μία εκ των οποίων είναι 230 τετραγωνικά και φιλοξενεί τον ιδιοκτήτη! Και μιας και ο λόγος για τον ιδιοκτήτη, να επισημάνουμε ότι ο Andrey Melnichenko είναι ένας από τους 10 πλουσιότερους Ρώσους και ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη με περιουσία που ξεπερνάει τα 8.000.000.000 δολάρια.

Στις 24 Οκτωβρίου αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Λάρνακας, ενώ στις 13 Οκτωμβρίου το συγκεκριμένο σκάφος υπερπολυτελείας θεάθηκε στην Μύκονο. Δείτε το σχετικό βίντεο: