Αυτοί είναι οι συμπαθείς και οι λιγότερο συμπαθείς Υπουργοί

a 69 Ειδήσεις
a 1560 ΕιδήσειςΙδιαίτερα σημαντικά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε για λογαριασμό της εφημερίδας «Σημερινή» το IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Μέσα από την δημοσκόπηση γίνεται αντιληπτό το γεγονός ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι πλέον μια από τις βασικές ανησυχίες του πολίτη. Την ίδια στιγμή, τρεις στους τέσσερεις στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα για Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

Ίσως, όμως, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της δημοσκόπησης να αποτελεί η προτίμηση του κόσμου απέναντι σε κυβερνώντες πολιτικούς.

Ποιος είναι λοιπόν ο πιο λαοφιλής Υπουργός και ποιος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κερδίζει την μεγαλύτερη συμπάθεια των πολιτών;

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Γιώργος Λακκοτρύπης είναι το μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου με τις περισσότερες θετικές γνώμες από τους πολίτες. Προηγείται στις θετικές γνώμες κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες του Υπουργού Εξωτερικών, που έρχεται δεύτερος. Την Τρίτη θέση σε θετικές γνώμες κατέχει ο Νίκος Κουγιάλης με 65%, ο οποίος, όμως, αξιοσημείωτα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά απαντήσεων «Δεν Γνωρίζω/Δεν Απαντώ».

Το μεγαλύτερο τέτοιο ποσοστό (16%) αφορά τον Υπουργό Άμυνας. Τις περισσότερες αρνητικές γνώμες συγκεντρώνει ο Ιωνάς Νικολάου, σε ποσοστό 54%, ακολουθούμενος από τον Μάριο Δημητριάδη και τον Σωκράτη Χάσικο (45%) και τον Χάρη Γεωργιάδη (44%). Οι υπόλοιποι Υπουργοί κινούνται μεταξύ αυτών των δύο τάσεων.

Παρά την πρωτιά του σε θετικές γνώμες, το έργο του Υπουργού Ενέργειας αξιολογείται με 6,6 στο 10, ως συνολικός βαθμός ικανοποίησης. Ακολουθούν οι Ιωάννης Κασουλίδης με 6,3 και Νίκος Κουγιάλης με 6,2. Πάνω από τη βάση βρίσκονται και οι Φίλιππος Πατσαλής, Χριστόφορος Φωκαΐδης, Κώστας Καδής, Χάρης Γεωργιάδης, Σωκράτης Χάσικος και Ζέτα Αιμιλιανίδου. «Απροβίβαστο» δίνουν οι πολίτες στους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Συγκοινωνιών, αφού αμφότεροι βαθμολογούνται με 4,7.

Όσο αφορά το Γραφείο Τύπου, η διαφορά που χωρίζει τις θετικές γνώμες για τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο είναι αρκετά μεγάλες, αφού αυτή αγγίζει τις 19 ποσοστιαίες μονάδες. Να σημειωθεί, ωστόσο, πως ο κ. Χριστοδουλίδης, που έχει 73% θετικές γνώμες και 23% αρνητικές, ως πρώτος τη τάξει είναι πιο προβεβλημένος από τον κ. Παπαδόπουλο, για τον οποίο θετική γνώμη διατηρεί το 54% των πολιτών και αρνητική το 40%. Σε επίπεδο ικανοποίησης για το έργο τους, ο Νίκος Χριστοδουλίδης βαθμολογείται με 6,7 στα 10 και ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος με 5,2.

Πηγή: SigmaLive