Μετά το Πάσχα η δωρεά οργάνων

CEB1 121 Υπουργείο Υγείας
CEB1 469 Υπουργείο Υγείας

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
Η πρόταση νόμου για τον περί Αδειών Οδήγησης Νόμο θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφιση μετά τις γιορτές του Πάσχα δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Κωστάκης Κωνσταντίνου. Όπως λέχθηκε στην Επιτροπή Υγείας, το σημαντικό σε αυτήν την πρόταση είναι ότι όσοι πλέον θα αποτείνονται για την απόκτηση άδειας οδήγησης, θα ερωτώνται αν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά θάνατον.

 
Εκφράζουν την ελεύθερη βούληση
Σε δηλώσεις του, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε χθες η συζήτηση για τον περί Αδειών Οδήγησης Νόμο που συνδέεται με τις επιθανάτιες μεταμοσχεύσεις.

«Κάποιες επιφυλάξεις, οι οποίες υπήρχαν, έχουν αρθεί, η πρόταση είναι ολοκληρωμένη χωρίς οποιουσδήποτε επηρεασμούς και ταυτίζεται με την ελεύθερη βούληση του αιτητή, ούτως ώστε σε συνάρτηση με κάποιους παράγοντες να εκφράζεται αυτή η ελεύθερη βούληση και να δίνεται το δικαίωμα μετά τον θάνατο να μπορούν τα όργανά του να χρησιμοποιούνται και να δίνονται για επωφελείς σκοπούς σε ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη», σημείωσε.

«Θα προχωρήσει αυτή η πρόταση αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, να αρθεί ενώπιον της Ολομέλειας για ψήφιση», συμπλήρωσε.

Πηγή:Sigma Live