Με λιμουζίνες νυν και αεί όλοι οι πρώην αξιωματούχοι

a 74 Ειδήσεις
a 3000 Ειδήσεις

Θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα ωφελήματα τους, δηλαδή, λιμουζίνα με οδηγό – αστυνομικό και αφορολόγητο επίδομα γραμματέως που ανέρχεται στα €3.019 τον μήνα, οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής Γ. Βασιλείου, Δ. Χριστόφιας, Β. Λυσσαρίδης, Αλ. Γαλανός και Μ. Καρογιάν. Η πρόταση νόμου του Γιώργου Περδίκη για κατάργηση των παραπάνω ωφελημάτων απορρίφθηκε χθες με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής. Οι μόνοι βουλευτές που τοποθετήθηκαν υπέρ ήταν ο Ζ. Κουλίας και ο Ν. Κουτσού. Ο Δ. Συλλούρης παρόλο που δήλωσε ότι θα στήριζε την πρόταση Περδίκη, εντούτοις, δεν το έπραξε.

Το ΑΚΕΛ καταψήφισε την πρόταση Περδίκη καθώς αφορούσε τον πρώην ηγέτη του Δ. Χριστόφια, ο οποίος να σημειωθεί, αποποιήθηκε του δικαιώματος αγοράς λιμουζίνας μετά τη λαϊκή κατακραυγή που προκλήθηκε. Βεβαίως, το Κράτος πέραν της αγοράς της λιμουζίνας καλύπτει και τα έξοδα συντήρησης και καυσίμων. Ούτε το ΔΗΚΟ αλλά ούτε και η ΕΔΕΚ θα μπορούσαν να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του κ. Περδίκη καθώς αφορά τα ωφελήματα των κ. Γαλανού, Καρογιάν και Λυσσαρίδη αλλά και του Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος θα καταστεί δικαιούχος με την αποχώρηση του από τη θέση του προέδρου της Βουλής.

Ο ΔΗ.ΣΥ τοποθετήθηκε ευθύς εξ αρχής αρνητικά, όταν κατά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2013, ήγειρε το θέμα για πρώτη φορά ο κ. Περδίκης. Τότε επηρεαζόταν και ο μ. Γλαύκος Κληρίδης. Εάν ψηφιζόταν χθες η πρόταση Περδίκη, θα επηρεαζόταν αρνητικά και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες καταβλήθηκε προσπάθεια στο παρασκήνιο από μερίδα βουλευτών για να εξαιρεθούν από τα ωφελήματα των πρώην, οι κ. Γαλανός και Καρογιάν με το επιχείρημα ότι, κατέχουν δημόσιο αξίωμα. Κάτι, ωστόσο, που δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία καθώς θεωρήθηκε ότι θα αδικούνταν οι δύο έναντι των υπολοίπων.

Την ίδια τύχη είχε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής και η δεύτερη πρόταση Νόμου του Γιώργου Περδίκη, με την οποίαν γινόταν εισήγηση όπως το δικαίωμα για αποκλειστική χρήση κρατικής λιμουζίνας παραχωρηθεί μόνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Πρόεδρο της Βουλής.

Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε την τροπολογία του ΑΚΕΛ με την οποίαν ζητούσε όπως εξαιρεθούν από τον κατάλογο των 11 αξιωματούχων οι Ρίκκος Ερωτοκρίτου και Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ