Άστραψε και βρόντηξε ο Πρόεδρος Χριστόφιας

a 29 Ειδήσεις
a 5839 Ειδήσεις

Έντονα παράπονα κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε εκ νέου χθες βράδυ ο Πρόεδρος Χριστόφιας, με αφορμή τις επικρίσεις για το φυσικό αέριο. “Ο,τι κάνει αυτή η Κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι κακό για ορισμένους” δήλωσε ο Δημήτρης Χριστόφιας. “Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς” του απάντησε ο Γιώργος Περδίκης. Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν επίσης Γιαννάκης Ομήρου και Γιώργος Λιλλήκας, για την αύξηση του δημοσιονομικού ελλέιμματος.

Άστραψε και βρόντησε ο Πρόεδρος Χριστόφιας με αφορμή τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τον χειρισμό του θέματος του φυσικού αερίου.

«Ορισμένοι της αντιπολίτευσης μου δίνουν την εντύπωση ότι κάθονται και έχουν μια λίστα μπροστά τους με το τί θα κατηγορήσουμε σήμερα την Κυβέρνηση. Δεν είναι η Κυβέρνηση που θέλει να προσκομίσει οποιαδήποτε οφέλη, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε τα μέλη της Κυβέρνησης, καθώς κάτι τέτοιο είναι τέχνη άλλων, την οποίαν εμείς δεν γνωρίζουμε και ούτε θα μάθουμε όσο κυβερνούμε», είπε ο Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Χριστόφια δεν έγινε τίποτα στα κρυφά στο θέμα του Φυσικού Αερίου και τα πολιτικά κόμματα ενημερώνονται ανελλιπώς από τον Νεοκλή Συλικιώτη. Τα καλά, τα οποία έκανε αυτή η Κυβέρνηση, πρόσθεσε, θα φανούν στην πορεία.

«Ο,τι κάνει αυτή η Κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι κακό για ορισμένους. Δεν μπορώ να σιωπώ συνέχεια. Υπάρχει κριτική και κριτική. Και υπάρχει σεβασμός και ασέβεια. Νιώθω την ασέβεια να ξεχειλίζει. Για αυτό και αντιδρώ και αντιδρώ πολύ ήπια», είπε.

Ο λαός θα κληθεί να εκτιμήσει αν το έργο της Κυβέρνησης Χριστόφια δημιούργησε υπόβαθρο ή έριξε την Κύπρο σε βάραθρο, απάντησε ο Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι τα μακριά κοντά έγιναν.

«Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς αγαπητέ πρόεδρε, ή αλλιώς, έσπειρες θύελλες και θα εισπράξεις καταιγίδες. Ο κ. Χριστόφιας ας προβεί σε αυτοκριτική για το πως ξεκίνησε την Προεδρία του με την υποστήριξη όλων σχεδόν των κομμάτων και κατέληξε μόνος και έρημος».

Οι Οικολόγοι θα αποστείλουν αύριο επιστολή στον Υπουργό Εμπορίου ζητώντας την άμεση σύγκληση της διακομματικής επιτροπής για το θέμα του φυσικού αερίου.
Εξάλλου, στο στόχαστρο ΕΔΕΚ και Γιώργου Λιλλήκα βρέθηκε σήμερα η κυβέρνηση, για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Σύμφωνα με τον Γιαννάκη Ομήρου η Κυβέρνηση όφειλε να αναζητήσει ευρύτατες συναινέσεις αντί να εξαντλείται σε ρητορείες και θεωρητικές τοποθετήσεις περί προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αντρέας Πιερή